Rietumkrastā pēc uzbrukuma izraēliešiem ebreju kolonisti uzbrūk palestīniešu ciematam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas karogs
Izraēlas karogs Foto: Reuters/ScanPix

Ebreju kolonisti okupētajā Rietumkrastā naktī uz pirmdienu uzbrukuši palestīniešu ciematam, ziņo palestīniešu amatpersonas un izraēliešu cilvēktiesību aizstāvji.

Notikušais, domājams, ir reakcija uz uzbrukumu, kura laikā svētdien ceļu krustojumā uz dienvidiem no Nāblusas no garāmbraucošas automašīnas tika sašauti trīs izraēlieši.

Izraēlas cilvēktiesību aizstāvju organizācija "B'Tselem" vēsta, ka Jaludas ciematam uzbrukuši vairāki desmiti kolonistu.

Izraēlas drošības spēki aizturējuši 11 palestīniešus, bet četri cilvēki guvuši ievainojumus no gumijas lodēm, vēsta "B'Tselem".

Savukārt palestīniešu amatpersona, kas atbildīga par ebreju kolonistu apmetņu uzraudzību, norādījusi, ka ciemata iedzīvotāji centušies aizstāvēties pret kolonistu uzbrukumu.

Tikmēr Izraēlas armija ziņo, ka kolonisti un palestīnieši viens otru apmētājuši ar akmeņiem un ka vairākās vietās pie ciemata krūmājiem pielaista uguns.

Tikmēr svētdienas vakarā Izraēlas armijas reida laikā Beitas ciematā arī izcēlušās sadursmes ar palestīniešiem. Palestīniešu pašpārvaldes Veselības ministrija vēsta, ka Izraēlas armija izmantojusi kaujas munīciju, ievainojot piecus palestīniešus.

Savukārt armija ziņo, ka karavīri ciematā iegājuši, meklējot tos, kas sarīkoja uzbrukumu ceļu krustojumā pie Nāblusas. Palestīnieši sākuši karavīrus apmētāt ar akmeņiem un degbumbām, uz ko karavīri atbildējuši, atklājot pretuguni.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu