Iveco, kas brauc ar sašķidrināto gāzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Braukšanā ar dabasgāzi Iveco nav nekāds iesācējs, CNG automašīnas pazīstamas jau 25 gadus. Taču sašķidrinātā gāze ir kas jauns arī viņiem.

NP jeb Natural Power kravas automašīnas ar sašķidrinātas dabasgāzes barošanu atkarībās no komplektācijas ir ievērojami dārgākas par Euro 6d dīzeļiem. Kādi apsvērumi motivē to iegādi?

Vispirms tā ir videi draudzīga tehnoloģija, otrkārt ievērojami izdevīgāka gāzes cena pret dīzeli, visbeidzot ceļu izmakas Eiropā, proti, nav jāmaksā par autoceļu.

Vācijā tie ir 18 centi par kilometru. Tātad uz 10 000, kas pārvadātājam nav nekāds lielais noskrējiens, jau iznāk 1800 eiro ietaupījums. Arī šie Iveco jau devušies uz ārzemēm, kur ir attīstītāka uzpildes infrastruktūra.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Gāzes patēriņš ir 22 līdz 29 kilogrami uz 100 km. Lielākā sniedzamība, ko Iveco S-Way NP realizējis ar pilnu sastāvu, ir 1700 kilometru. Ņemot vērā, ka uzpilde aizņem no 15 līdz pat 40 minūtēm - atkarībā no gaisa temperatūras, tas ir svarīgi. Gāzes tvertnēm ir vairākpakāpju drošības sistēma. Ja manometra bultiņa iekrīt sarkanajā zonā, pārpalikums tiek izlaists gaisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu