Petraviča: "KPV LV" ekonomikas ministra amatam izskatīja arī EM parlamentārā sekretāra Miezaiņa kandidatūru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Ieva Leiniša / LETA

Partija "KPV LV" ekonomikas ministra amatam izskatījusi arī līdzšinējā Ekonomika ministrijas (EM) parlamentārā sekretāra Jurģa Miezaiņa kandidatūru, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" skaidroja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Ministre pastāstīja, ka līdztekus uzņēmēja Pētera Šmidres kandidatūrai, ka tika virzīta ministra amatam, partijā ministra amatam izskatīta arī Miezaiņa kandidatūra.

Petraviča arī pastāstīja, ka kontekstā ar iepriekš apgalvoto, ka "KPV LV" Saeimas frakcijā gaidāms skaitliskais pieaugums, partija īsteno sarunas ar vairākiem politiķiem par sadarbību. Šo politiķu vidū ir gan no "KPV LV" saraksta 13.Saeimā ievēlētai Dzidzis Šmits, kurš gan vairs nestrādā šīs partija frakcijā, gan arī politiķi, kas patlaban ir citu Saeimas frakciju deputāti.

"Varētu tikt slēgti dažādi sadarbības līgumi par interesējošajiem jautājumiem," teica Petraviča, piebilstot, ka sarunas notiek ne tikai ar tiem, kas patlaban ir ārpus frakcijām esošie parlamentārieši.

Kā ziņots, no ceturtdienas "KPV LV" frakcijā varētu atgriezties parlamentārietis Šmits, kā arī drīzumā frakcijai pievienosies citi deputāti, ar kuriem "KPV LV" esot "saskarsmes punkti dažādos jautājumos", iepriekš apgalvoja ministre.

"Pie mums ir gatavi nākt cilvēki, kas ir brīvi, kas balso pēc saviem principiem, un ne tikai neatkarīgie deputāti,"

sacīja politiķe, pagaidām gan neatklājot šo deputātu vārdus, izņemot Šmitu. Petraviča solīja, tuvākajā laikā ziņot par "KPV LV" frakcijas sastāva izmaiņām.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņa izteicās, ka līdz ar sastāva izmaiņām "KPV LV" jau drīzumā varētu kļūt par vienu no lielākajām frakcijām Saeimā. "Es varētu teikt, ka šis ir tāds sākums jaunam startam," komentēja Petraviča.

Kā ziņots, "KPV LV" Saeimas frakcija ceturtdien lēma, ka Jānim Vitenbergam (NA) ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata. Tomēr līdz ar šī lēmuma pieņemšanu "KPV LV" Saeimas frakciju atstāja deputāts Aivars Geidāns, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs, kuri iestājās pret Vitenberga atsaukšanu no amata. Tādējādi "KPV LV" frakcijā palikuši pieci deputāti.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc "KPV LV" frakcijas lēmuma uzklausīšanas atsauca no amata Vitenbergu, taču koalīcijas partneri tagad aktualizējuši jautājumu par Saeimas frakciju skaitliskajiem lielumiem neproporcionālu valdības ministru portfeļu sadalījumu.

"KPV LV" ir gatava "cīņai līdz pēdējam", lai saglabātu tās pārraudzībā esošos ministru amatus, ceturtdien aģentūrai LETA pauda politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo.

Kā ziņots, jautājums par Vitenberga tālāko darbu ministra amatā aktualizējās pēc viņa lēmuma atstāt "KPV LV" un pāriet uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu