Beļģijā meklē karavīru, kurš pazudis pēc draudu izteikšanas sabiedrībā zināmiem cilvēkiem (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Alexandros Michailidis, Shutterstock.

Beļģijas policija meklē karavīru, kurš pazudis kopā ar ieročiem un atstājis aiz sevis vēstuli ar draudiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, tostarp beļģu virusologam Markam van Ranstam.

Policijas specvienības naktī tika izvietotas pie aizdomās turamā mājām Dilsemstokemā, Beļģijas ziemeļaustrumos.

Beļģijas mediji vēstīja, ka karavīrs devies prom ar raķešmetēju, mašīnpistoli, pistoli un bruņuvesti, bet policija ziņoja, ka daļa no ieročiem vēlāk atrasti aizdomās turamā automašīnā.

Starp personām, kurām karavīrs draudējis, ir van Ransts, kurš pandēmijas laikā kļuvis par sabiedrībā pazīstamu cilvēku un aktīvi lieto sociālos medijus. Viņa paustie uzskati padarījuši viņu par Covid-19 skeptiķu un masku noliedzēju aktīvistu mērķi.

Virusologam jau bija piemērota policijas aizsardzība, bet tagad viņš kopā ar ģimeni pārvests uz drošu vietu.

Federālās prokuratūras pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka karavīrs ir labi apmācīts, bet, pēc visa spriežot, pieslējies ekstrēmi labējo idejām.

Viņš sacīja, ka karavīrs ir pazudis kopā ar ieročiem un atstājis vēstuli, kas satur "satraucošus elementus", tostarp draudus sabiedrībā zināmiem cilvēkiem.

Beļģijas tieslietu ministrs Vinsents van Kvikenborns telekanālam VRT atklāja, ka aizdomās turamais karavīrs savu ekstrēmo uzskatu dēļ atradies pretterorisma aģentūras "Ocam" novērojamo personu sarakstā.

"Ir pazīmes, ka viņš ir vardarbīgs, un pēdējo 24 stundu laikā gūti pierādījumi, ka šis cilvēks rada draudus," sacīja ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu