"TikTok" uzņēmuma vadītājs pamet amatu; labāk gribot "lasīt un sapņot"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Video lietotnes "TikTok" izveidojušā Ķīnas uzņēmuma "ByteDance" vadītājs Džaņs Jimins
Video lietotnes "TikTok" izveidojušā Ķīnas uzņēmuma "ByteDance" vadītājs Džaņs Jimins Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Video lietotnes "TikTok" izveidojušā Ķīnas uzņēmuma "ByteDance" vadītājs Džaņs Jimins ceturtdien paziņoja, ka pametīs amatu, jo viņam trūkstot kompānijas vadības prasmju un viņš labprātāk pavadītu laiku lasot un sapņojot.

Ķīnas valdība pēdējā laikā stingri vērsusies pret tehnoloģiju nozari, nosakot naudassodus, tostarp arī "ByteDance", par konkurences noteikumu pārkāpumiem, kā arī izsakot brīdinājumus tehnoloģiju kompāniju vadītājiem par atbildību pret sabiedrību. Tiek uzskatīts, ka šādi izpaužas komunistu valdības bažas par to, ka šie uzņēmumi aizvien mazāk pakļaujas režīma kontrolei.

Par kompānijas vadītāju kļūs Liaņs Žubo, ar kuru Džaņs kopīgi izveidoja "ByteDance".

"Patiesībā man trūkst ideāla vadītāja prasmju. Mani vairāk interesē organizatorisko un tirgus principu analizēšana, nevis cilvēku vadīšana," skaidrojis 38 gadus vecais Džaņs.

Viņš piebildis, ka neesot sabiedrisks un labprātāk veltītu laiku nodarbēm vienatnē, tādām kā sērfošana internetā, lasīšana, mūzikas klausīšanās un sapņošana par to, kas būtu iespējams.

Džaņam nākas piedzīvot milzīgu spriedzi, cenšoties pārliecināt pasauli, ka "TikTok" nenodos lietotāju datus Ķīnas valdībai, kā arī aizsargājot uzņēmuma tēlu savā valstī, lai pierādītu, ka viņš nepakļaujas rietumvalstu prasībām.

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm, Džaņa turība ir 36 miljardi ASV dolāru (29 miljardi eiro), un viņš ir piektais bagātākais cilvēks Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu