Partija "Gods kalpot Rīgai" domā par dalību Saeimas vēlēšanās (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu piektā mācību gada atklāšanas pasākumā Kaļķu ielā.
Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu piektā mācību gada atklāšanas pasākumā Kaļķu ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) domā par dalību Saeimas vēlēšanās, pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks.

Politiķis uzskata, ka pašlaik katra partija, kas nopietni apsver iespēju startēt Saeimas vēlēšanās, spējot piedāvāt konkurētspējīgāku programmu nekā pašreizējā valdība. Viņaprāt, valdība strādājot tik slikti, ka citām partijām nebūšot grūti izteikt labākus priekšlikumus.

Partijai parlamenta vēlēšanās ir jāpiedalās, lai sevi attīstītu, uzsvēra politiķis, kura vadītā partija pērn zaudēja varas pozīcijas Rīgas domē.

Ameriks atzina, ka GKR ir galvaspilsētas partija, tādēļ, startējot Saeimas vēlēšanās, tai būs nepieciešams sadarbības partneris.

Par šiem jautājumiem GKR lems partijas kongresā septembra pēdējā sestdienā. Tad arī tiks pieņemti lēmumi par sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem.

Sarunas par sadarbību ar citām partijām aktivizēsies pēc pašvaldību vēlēšanām jūnija sākumā, jo daudzām partijām tas šobrīd ir aktuālākais jautājums, skaidroja politiķis.

Ameriks pagaidām neatklāja savus plānus, vai startēs Saeimas vēlēšanās un vai būs saraksta līderis. Viņam vēl esot laiks līdz rudenim vai pat ilgāk, lai pieņemtu lēmumus.

Savukārt par iespējamo sadarbību ar Aināru Šleseru, kurš jau savulaik bija Amerika sabiedrotais un ir paziņojis par atgriešanos politikā, Ameriks bija pozitīvi noskaņots. "Šlesers ir paziņojis, ka veidos jaunu partiju un aicina pieteikties cilvēkus. Laiks rādīs, vai viņam izdosies sapulcināt nepieciešamo cilvēku skaitu un nodibināt partiju," teica Ameriks, piebilstot, ka viņš redz Šleseru kā iespējamo sadarbības partneri.

Jau ziņots, ka ekspolitiķis Šlesers paziņojis, ka nākamgad startēs Saeimas vēlēšanās. "Kāds būs formāts - vai tā būs jauna partija vai kā savādāk, to laiks rādīs. Pats galvenais ir tas, ka es aicinu uz sadarbību visus manus draugus, paziņas, domubiedrus, vecos cīņu biedrus apvienot spēkus un strādāt kopā, lai Latvija var būt veiksmes stāsts," teica Šlesers.

Šlesers savulaik kopā ar Ameriku tika ievēlēti Rīgas domē no "Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" (LPP/LC) saraksta. Rīgas domē tā bija pārstāvēta ar 12 deputātiem. Tieši sadarbība ar šo partiju ļāva pie varas Rīgā nonākt "Saskaņas centram", kas vēlāk pārtapa par "Saskaņu". Pēc LPP/LC likvidēšanas tās Rīgas domes frakcija Amerika vadībā izveidoja jaunu politisko partiju "Gods kalpot Rīgai!".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu