Lietuva gatava palīdzēt Latvijai pēc tās diplomātu izraidīšanas no Baltkrievijas (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.
Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis. Foto: HANNIBAL HANSCHKE / POOL / AFP

Lietuva nepieciešamības gadījumā ir gatava palīdzēt Latvijai pēc tās diplomātu izraidīšanas no Baltkrievijas, otrdien paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

"Vakar es aizrakstīju Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, kurš ir liels Lietuvas draugs, (..) un jautāju viņam, vai viņiem nepieciešama kāda palīdzība no mums, jo viņu diplomātiskās aktivitātes Minskā pašlaik ir apturētas," žurnālistiem teica Landsberģis.

"Mums ir diplomāti Minskā, un mēs varētu viņiem palīdzēt, (..) bet šķiet, ka palīdzība pašlaik nav vajadzīga," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka svētdien aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnai, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā, netālu no Lietuvas robežas, tika likts mainīt kursu un doties uz Minsku, kur tika aizturēts viens no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba loceklis, opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs Romāns Protasevičs, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Reaģējot uz šo notikumu, pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Tādēļ Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einārs Semanis pirmdien izsaukts uz Baltkrievijas Ārlietu ministriju, kur iepazīstināts ar lēmumu likt Latvijas vēstniecības Minskā diplomātiem atstāt valsti.

Atbildot uz Baltkrievijas rīcību, Latvijas ĀM izsauca Baltkrievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai informētu par identisku rīcību un Baltkrievijas diplomātu izraidīšanu līdz attiecību normalizēšanas brīdim.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu