Audi saņem vilinošu piedāvājumu pārdot Lamborghini

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan Foto: Lamborghini

Šveices investīciju kompānija Quantum Group AG vēlas no Volkswagen izpirkt Automobili Lamborghini. Quantum piedāvātā summa ir 7,5 miljardi eiro, taču atbilstoši jaunākajai informācijai Volkswagen no Santagatas uzņēmuma šķirties nav gatavs. Vismaz ne tagad.

Minētajai investīciju grupai ir netiešas attiecības ar Porsche ģimeni. Proti, Quantum pārstāvis Rī Starks ir Piech Automotive līdzdibinātājs. To savukārt 2019. gadā dibināja Antons Pīhs, kura tēvs Ferdinands Pīhs bija Volkswagen AG vadītājs no 1993. līdz 2002. gadam, bet vectēvs ir leģendārais inženieris un uzņēmējs Ferdinands Porše.

Quantum grupa vēlējās iegādāties visu ražotni Santagatā, Itālijā un tiesības uz Lamborghini zīmolu. Priekšlikums paredzēja noslēgt arī piecu gadu līgumu ar Audi, lai varētu turpināt ražot esošos Lamborghini modeļus, kuros plaši tiek izmantota Vācijas uzņēmuma tehnoloģija.

Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan Foto: Automobili Lamborghini Holding Spa

Baumas par iespējamu Lamborghini pārdošanu klejo jau vairākus gadus. 2020. gadā aģentūra Reuters vēstīja par Volkswagen AG nodomu pilnībā vai daļēji atbrīvoties no Itālijas uzņēmuma, veicot akciju laišanu brīvā apgrozībā.

Šāds solis organiski iekļautos jaunā vadītāja Herberta Dīsa stratēģijā. Tā paredz pārstrukturēt Ferdinanda Pīha izveidoto impēriju, kas radās, ap Volkswagen un Audi savelkot tādus uzņēmumus kā Bugatti, Bentley, Lamborghini. 2020. gada beigās tika sperti soļi koncerna sašaurināšanai, tomēr Volkswagen AG padome nobalsoja pret Lamborghini, Bentley un Ducati.

Audi AG iegādājās Automobili Lamborghini 1998. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu