Bordāns: Skatītāju klātbūtne hokeja čempionātā ir iespējama (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministrijas (TM) vērtējumā skatītāju klātbūtne, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, pasaules hokeja čempionātā ir iespējama, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

TM ir izvērtējusi iespēju ļaut skatītājiem piedalīties hokeja spēlēs, secinot, ka šāds pasākums, ievērojot visus drošības protokolus, var notikt.

Bordāns akcentēja, ka diskriminācijas piesaukšana, runājot par hokeja skatīšanos klātienē, esot nevietā.

Būtisks esot apstāklis, ka, lemjot par atļauju hokeju vērot klātienē, radīsies iespēja pārbaudīt drošības protokolu arī citos pasākumos, piemēram, kultūrā, ko vasarā gaida daudzi.

Ministrs arī uzskata, ka iedzīvotāji, saņemot atļauju doties uz hokeja tribīnēm, nemetīsies viltot vakcinācijas faktu apliecinošu dokumentu. Bordāns zināja stāstīt, ka Veselības ministrija gatavojoties skatītājus spēlēs ielaist vismaz nākamās nedēļas sākumu.

TM ir sagatavojusi priekšlikumus, lai mīkstinātu ierobežojumus laulību ceremonijām. Bordāns cer, ka izdosies panākt rezultātu diskusijās par ierobežojumu pārskatīšanu izglītībā, panākot, ka vismaz pieaugušo izglītība vasarā varētu notikt vieglāk.

Kā ziņots, Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) otrdien ar rezolūciju nodevis TM un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) Veselības ministrijas (VM) sagatavoto viedokli par iespējām skatītājiem sekot līdzi hokeja čempionāta spēlēm to norises vietā.

Tieši pēc JKP iniciatīvas šis jautājums tika virzīts izskatīšanai Saeimā, bet tagad tas nosūtīts izvērtēšanai šī paša politiskā spēka pārraudzībā esošajām ministrijām - IZM un TM.

Valsts kancelejā aģentūru LETA informēja, ka rezolūcijā TM un IZM lūgts izvērtēt VM sniegto viedokli par Saeimas paziņojumu, kas "uzdeva Ministru kabinetam nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 [slimību izraisošo] infekciju".

LETA jau vēstīja, ka pret Covid-19 nevakcinētus skatītājus pasaules hokeja čempionātā Rīgā ielaist nevajadzētu, savukārt vakcinēto ielaišanas gadījumā epidemioloģiskās drošības riski būtu zemi, taču vēl nav IT risinājuma vakcinēšanās fakta apliecināšanai, - šāda nostāja pausta VM vēstulē, kas tapusi pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rezolūcijas ministrijai izvērtēt "Saeimas paziņojumu", ar kuru valdībai tika uzdots nekavējoties izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot hokeja čempionātu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu