Mežaparka bānīša uzņēmējam piespriež brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atjaunotais bānītis Mežaparkā.
Atjaunotais bānītis Mežaparkā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas apgabaltiesa aprīlī apsūdzētajam uzņēmējam, kurš nodeva ekspluatācijā bānīti bez "OCTA" apdrošināšanas, transportlīdzekļa vadīšanas ekspluatācijas atļaujas un citiem pārkāpumiem, kas vēlāk izraisīja bērna nāvi, piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, un uz vienu gadu atņemot tiesības nodarboties ar uzņēmējdarbību, kas saistīta ar pasažieru pārvadājumiem, pastāstīja tiesā.

Tāpat daļēji apmierinātas cietušo pieteiktās morālā kaitējuma kompensācijas, kā arī no uzņēmēja cietušo labā piedzīti zaudējumi, kas saistīti ar cietušo pārstāvju piedalīšanos procesā.

Par pilna sprieduma pieejamības datumu noteikts 8.jūnijs. Pēc tam to būs iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā kasācijas kārtībā.

Apelācijas instances tiesa lietu izskatīja pēc tam, kad Senāts pērnā gada 9.oktobrī nolēma atcelt pilnībā Rīgas apgabaltiesas 2019.gada 23.septembra spriedumu un lietu nosūtīt jaunai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā.

Iepriekš uzņēmējs tika attaisnots apsūdzībā, par transportlīdzekļu kustības drošību noteikumu pārkāpšanu, ko viņš izdarījis kā persona, kura ir atbildīga par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli vai ekspluatāciju, ja tā rezultātā izraisīta cilvēka nāve.

Izskatāmajā lietā atbilstoši izvirzītajai apsūdzībai apsūdzētais, apzinoties, ka transportlīdzeklim nav veikta sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, nav saņemta atļauja izmantot transportlīdzekli ceļu satiksmē, kā arī nav noteikts maršruts, deva rīkojumu izmantot autovilcienu Kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" teritorijā.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2019.gada 27.februārī arī apsūdzēto atzina par nevainīgu viņam celtajā apsūdzībā un attaisnoja.

TVNET jau ziņoja, ka 2014.gada martā ar lietā minēto bānīti tika notriekts 2007.gadā dzimis riteņbraucējs, kurš no gūtajiem miesas bojājumiem mira. Bānīša vadītajam 2020.gada septembrī tika piespriests sods - desmit mēnešu brīvības atņemšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu