Izsolē nonākusi 2001.gada pasaules čempiona Subaru Impreza WRC

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC
Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC Foto: collectingcars.com

Eiropas automobiļu izsoļu platforma Collecting Cars rallija, Subaru un mirušā britu autosportista Ričarda Bērnsa faniem šobrīd piedāvā iegādāties bijušā pasaules čempiona Impreza WRC ideālā tehniskā kārtībā.

Bērnss, kurš pāragri no dzīves aizgāja 2005.gadā 34 gadu vecumā, par pasaules rallija čempionāta uzvarētāju ar ilggadējo stūrmani Robertu Rīdu blakus kļuva 2001.gadā, būdams Subaru komandas braucējs. Viņa un Subaru faniem tagad ir reta izdevība iegādāties īstu sacīkšu Impreza WRC, kuru Bērnss izmantoja 2000.gada čempionātā.

Automobilis ar šasijas numuru 11 2000.gada čempionātā startēja trīs rallijos - Korsikas rallijā septembrī, Sanremo rallijā oktobrī un Lielbritānijas rallijā novembrī, turklāt savās mājās britu sportists arī izcīnīja uzvaru. Togad viņš bija uzvarējis arī Portugālē un Argentīnā.

Sportists izredzes uz galveno titulu 2000.gada čempionātā bija zaudējis vasarā notikušajā Somijas rallijā, kur piedzīvoja iespaidīgu avāriju, tomēr sezonas turpinājumā turpināja demonstrēt, ka ir pelnījis būt čempions.

Autosporta entuziastiem un kolekcionāriem šis auto sevišķi interesants varētu būt tādēļ, ka atķirībā no citām sacīkšu mašīnām, kas pēc sacensībām parasti tika nogādāti bāzē, šīs Subaru Impreza WRC pircējs bija nokārtojis iegādes darījumu uzreiz pēc Lielbritānijas rallija pēdējā ātrumposma.

Tas arī iemesls, ka mašīnā atrodam visi inženiertehniskie risinājumi un inovācijas, ko Prodrive mehāniķi citkārt būtu novākuši. Arī cīņu laukā - sacīkšu trasē - gūtās rētas uz Subaru virsbūves aizvien ir labi redzamas, un nākamais saimnieks iegūs arī oriģinālo drošības ekipējumu un drošības jostas, un pat stūrmaņa pierakstus, kas tika lietoti pēdējā ātrumposmā. 

Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC
Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC Foto: collectingcars.com

Tās ēras Subaru Impreza WRC ir apgādāts ar 2 litru bokserdzinēju, kas attīsta 300 ZS un strādā pārī ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Tās vadīšanai paredzēta tikai viena lāpstiņa aiz stūres, ko pēc vajadzības var pastumt vai pavilkt (pārslēgt uz zemāku vai augstāku pārnesumu). Tāpat mašīnai ir Prodrive uzstādīta speciāla programmatūra, kas automobiļa tahometra displejā rāda par 1000 apgriezieniem mazāk, lai varētu vienkāršāk iziet tai laikā stingros trokšņu līmeņa testus, teikts auto aprakstā.

Starp citu, ja nu ir interese, tad piektdienas vakarā izsoļu lapā par Ričarda Bērnsa kaujas Subaru jau piesolīti 451 500 sterliņu mārciņu (525 tūkstoši eiro).

Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC
Ričarda Bērnsa 2000.gada Subaru Impreza WRC Foto: collectingcars.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu