„Air France” pēc trīs dienu pārtraukuma atsāk reisus Parīze – Maskava (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas aviosabiedrība „Air France” pēc trīs dienu ilgā pārtraukuma, kas bija radies dēļ Maskavas Kremļa reakcijas uz Eiropas Savienības Minskai noteiktajiem ierobežojumiem, ir atsākusi lidojumus no Parīzes uz Maskavu.

Visu šo laiku Maskava atteicās saskaņot „Air France” lidojumus, kas bija iecerēti, apejot Baltkrievijas gaisa telpu. Šodien no Šarla de Gola lidostas Parīzē ceļā uz Maskavu atkal ir devusies „Air France” pasažieru lidmašīna.

Iepriekš bez „Air France” par problēmām sūdzējās arī Austrijas kompānija „Austrian Airlines”: arī tā nevarēja veikt lidojumus no Vīnes uz Maskavu, apejot Baltkrieviju. Pārvadātājs pat sazinājās ar Krievijas Ārlietu ministriju, lai izskaidrotu situāciju.

Kremlis un Federālā gaisa transporta aģentūra savukārt apliecināja, ka problēmas ir tehniska rakstura. Tika apgalvots, ka jāvienojas par Eiropas lidmašīnu iekļūšanas punktiem Krievijas gaisa telpā.

Eiropas Savienība iepriekš ieteica gaisa pārvadātājiem veikt lidojumus, apejot Baltkrieviju. Tam par iemeslu bija incidents ar „Ryanair” lidmašīnu, kas lidoja no Atēnām uz Viļņu, taču Baltkrievijas melu un spiediena dēļ bija spiesta veikt piespiedu nosēšanos Minskā. Divus no šā reisa pasažieriem – baltkrievu žurnālistu Romānu Protaseviču un viņa draudzeni Sofiju Sapegu gūstā saņēmuši Lukašenko kontrolētie Baltkrievijas drošības spēki.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu