Bentley izlaiž apvidus auto sportiskas braukšanas cienītājiem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Bentley Bentayga S
Bentley Bentayga S Foto: Bentley

2015. gadā Bentley prezentēja savu pirmo SUV automobili Bentayga. Tagad lepnais un, spītējot grandiozajam svaram, arī ļoti dinamiskais auto ir ieguvis modifikāciju S. 

S, kā jau var iedomāties, nozīmē Sport, un sportiskums lielā mērā izpaužas ne tik daudz jaudas parametros, kā gaitas īpašībās, jo Bentayga S ir stingrāk kalibrēta piekare un līdz ar to izteiksmīgāka vadāmība.

Automašīnas spēka agregāts ir jau pazīstamais 4 litru Twin-Turbo dzinējs, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 770 Nm griezes momentu. Tas ļauj Bentayga S paātrināties līdz 100 km/h 4,5 sekundēs un sasniegt 290 km/h maksimālo ātrumu. Bez atšķirīgās piekares Bentayga S īpašās iezīmes ir brīvas plūsmas sporta izplūdes sistēma, kā arī citādāks dizains.

Tāpat kā nesen prezentētajā Continental GT Speed modelī, arī Bentayga S izvēles iespējas starp grand-touring komfortu un sportisku braukšanu ir paplašinātas ar šasijas režīmu izvēli. SPORT režīmā Bentayga S nodrošina būtiski uzlabotu veiktspēju salīdzinājumā ar standarta Bentayga. Bentayga S jau standarta aprīkojumā uzstādīta Bentley Dynamic Ride aktīvā šķērsstabilitātes sistēma un par 15 procentiem stingrāka piekare.

Unikālās Bentley Dynamic Ride sistēmas pamatā ir jaudīgi elektromotori šķērsstabilizatora stieņos, kas ar 0.3 sekunžu reakciju spēj nodrošināt līdz pat 1300 Nm momentu automašīnas sānsveres neitralizēšanai. Mazāka sānsvere nodrošina labāku saķeri līkumos, uzlabo vadāmību un braukšanas komfortu.

SPORT režīmā tiek izmainīts arī Bentey Torque Vectoring algoritms, līkuma ieejā viegli piebremzējot aizmugurējo riteni pagrieziena iekšmalā, tādējādi nodrošinot asāku priekšējās ass reakciju.

Bentayga S sportiskais tēls vizuāli akcentēts ar melniem durvju spoguļiem, tumši tonētiem priekšējiem un aizmugurējiem lukturiem, speciāla dizaina 22’’ vieglmetāla diskiem, kas pieejami trīs krāsojuma versijās (sudraba, matēti melnā vai spīdīgi melnā). Modeļa sportiskumu akcentē arī speciāla dizaina aerodinamikas elementi un atbilstošs skaņas pavadījums jaunās izplūdes sistēmas izpildījumā.

Bentley Bentayga S
Bentley Bentayga S Foto: Bentley

Jaunā S krāsu gamma papildināta ar Alcantara apdari sēdekļiem, stūrei un ātrumu pārslēgšanas svirai, tādējādi ienesot sportiskākus akcentus izsmalcinātajā Bentayga salonā. Bentayga S ieguvis jaunus, moderna dizaina un sportiskākus sēdekļus ar atzveltnē iestrādātu S līnijai raksturīgo izšuvumu. Bentayga S salona apdare pieejama gan četru, gan piecu, gan septiņu sēdvietu izpildījumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu