Valsts policijas vadītājs: Rieksts ar mums ir sazinājies un pauž gatavību liecināt

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Likumsargu meklētais uzņēmējs Ernests Rieksts sazinājies ar Valsts policiju un pauž gatavību nākt liecināt, Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pauda Valsts policijas vadītājs Armands Ruks.

"Ja viņš tiešām atnāks un liecinās, tad tas varētu būt vainu mīkstinošs apstāklis, bet, ja mēs viņu atradīsim, tad situācija būs savādāka," tā Ruks.

Iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" Ruks publiski vērsās pie likumsargu meklētā uzņēmēja Ernesta Rieksta, aicinot viņu pašu pieteikties policijā.

"Tomēr ir noticis ļoti smags gadījums ar smagām, neatgriezeniskām sekām. Ja jums ir sirdsapziņa, lūdzu, piesakieties pats. Tas būtu pareizais solis. Ilgi jūs nenoslēpsieties!" - tā Ruks, piebilstot, ka likumsargiem ir virkne jautājumu, ko viņi grib uzdot Riekstam.

Šovakar Ruks paziņoja, ka Rieksts ir sazinājies ar likumsargiem, taču nekomentē, kurā valstī viņš atrodas.

Jau vēstīts, ka Valsts policija saistībā ar traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā 8, meklē Ernestu Riekstu.

Iepriekš presē Rieksts minēts kā hosteļu saimnieks, hosteļu menedžeris un "pat Baltijā lielākais hosteļu īpašnieks."

Firmas.lv informācija liecina, ka Riekstam savulaik piederējuši vairāki uzņēmumi, kas gan ir jau likvidēti. Patlaban dati neuzrāda viņa saistību ar piederošiem uzņēmumiem vai darbošanos uzņēmumu valdēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu