Pateicoties kartona fotoradaram, Medemciemā kļuvis drošāk (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Medemciemā uz laiku parādījies pārvietojamam fotoradaram līdzīgs objekts, kura uzstādītājiem var būt tikai viens motīvs - satiksmes drošības un pašu dzīves uzlabošana uz ciemata centrālās ieliņas.

Ielu, kas cauri Medemciemam savieno Jelgavas un Bauskas šoseju, ir iecienījuši ne tikai vietējie iedzīvotāji. To intensīvi izmanto arī tranzīta autobraucēji un kuplā skaitā pat kravas vilcēju šoferi, kuriem šeit braukt aizliegts ar attiecīgajām ceļa zīmēm.

Bažas vietējiem iedzīvotājiem sagādā arī problēmas ar atļautā braukšanas ātruma ierobežojuma ievērošanu, tādēļ nezināma persona vai personu grupa ielas malā uzstādijusi objektu, kas stipri atgādina ātruma mērīšanas ierīci. Kā notikuma vietā novēroja TV3 raidījums Degpunktā, fotoradara mulāža strādā lieliski, jo auto un motociklu vadītāji pirms tās jūtami pazemina braukšanas tempu.

"Ar 30 km/h stundā te nebrauc neviens. Bet, ja ar motociklu, tad visus 100 km/h. Ar tādiem rēcieniem. Tas ir viens. Un vēl kravas transports. Stāv zīmes, ka kravas transportam te iebraukt aizliegts. Jūs pastāviet, paskatieties! Fūres, viena pēc otras, kravas mašīnas. Visi tie lielie auto šeit saīsina ceļu," raidījumam atklāj vietējais iedzīvotājs Mihails. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Ilze Šipkēvica tikmēr norāda: lai arī butaforija strādā, tas nav pareizākais un atbalstāmākais veids, kā cīnīties ar pārkāpējiem. Pēc viņas teiktā tas nav ilgtermiņa risinājums, tādēļ aicina vietējos iedzīvotājus vērsties pašvaldībā, lai meklētu optimālu risinājumu satiksmes organizācijai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu