Aknīstē atklāj pretlikumīgu alkohola tirgošanas vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Konfiscētais šķidrums kratīšanā Aknīstē
Konfiscētais šķidrums kratīšanā Aknīstē Foto: Valsts policija

Aknīstē kontrolpirkuma laikā atklāta nelegālā alkohola tirdzniecības vieta, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Vakar VP Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonām, veicot kontrolpirkumu Aknīstē, 1969.gadā dzimis vīrietis pārdeva trīs litrus nelikumīga alkoholiskā dzēriena.

Kā stāstīja Kalniņa, tajā pašā dienā, veicot sankcionētu kratīšanu personas dzīvesvietā, tika izņemti aptuveni 250 litri dažādas krāsas šķidruma, kam bija alkoholam raksturīga smarža, bez Latvijas akcīzes markām. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Tāpat kratīšanas laikā tika izņemta viena stipro alkoholisko dzērienu ražošanai nepieciešamā ierīce un viena ierīce, iespējams, alus ražošanai, kā arī vairāk nekā 7000 eiro skaidrā naudā.

Policijas pārstāve piebilda, ka vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un patlaban viņam ir piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta pirmajai daļai par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu