Olaines novadā vairākumu saglabājusi LSDSP

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Olaines domes priekšsēdētājs Andris Bergs piedalās protesta akcijā Jelgavas šosejas A8 12. kilometrā pie pagrieziena uz Medemciemu, kurā iedzīvotāji protestē pret VAS "Latvijas Valsts ceļi" ieceri slēgt kreiso pagriezienu iebraukšanai Medemciemā no Rīgas puses, novirzot satiksmes plūsmu pa nedrošo A8 un A5 divlīmeņu satiskmes mezglu.
Olaines domes priekšsēdētājs Andris Bergs piedalās protesta akcijā Jelgavas šosejas A8 12. kilometrā pie pagrieziena uz Medemciemu, kurā iedzīvotāji protestē pret VAS "Latvijas Valsts ceļi" ieceri slēgt kreiso pagriezienu iebraukšanai Medemciemā no Rīgas puses, novirzot satiksmes plūsmu pa nedrošo A8 un A5 divlīmeņu satiskmes mezglu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldību vēlēšanās Olaines novadā uzvarējusi tur jau pašlaik pie varas esošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) ar 55,59% saņemtajām balsīm, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Otro vietu vēlēšanās ieņem "Saskaņa" ar 10,69% balsu, tālāk seko "Latvijas attīstībai" ar 9,15% lielu atbalstu un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA), kas saņēmusi 7,81% balsu.

"Sadarbība" ieguvusi 6,57% balsu, Latvijas Krievu savienība (LKS) saņēmusi 5,65% atbalstu, bet 

Zaļo un zemnieku savienība nav pārvarējusi 5% barjeru, kas nepieciešams, lai iekļūtu domē.

Vēlēšanu rezultātā LSDSP ieguvusi deviņas deputātu vietas no kopumā 15 mandātiem.

LSDSP domē pārstāvēs pašreizējais domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Līga Gulbe, Kristaps Kauliņš, Ināra Brence, Inta Purviņa, Jānis Kuzmins, Jānis Precinieks, Armands Znotiņš un Deniss Ļebedevs.

No "Saskaņas" domē ievēlēti Aleksandrs Čmiļs un Oļegs Novodvorskis.

"Latvijas attīstībai" pašvaldībā pārstāvēs Aleksandrs Geržatovičs, Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Māris Vanags un partiju "Sadarbība" Andrejs Artjomovs.

No Latvijas Krievu savienības Olaines domē ievēlēts Andris Vurčs.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā uzvarēja LSDSP, saņemot 53% atbalstu un otrajā vietā bija "Saskaņa" ar 24% balsu.

Jau ziņots, ka 5.jūnija pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina CVK jaunākie apkopotie dati.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu