Varakļānu novadu iekļauj Vidzemes plānošanas reģionā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdība šodien pieņēma grozījumus noteikumos par plānošanas reģionu teritorijām, Varakļānu novadu iekļaujot Vidzemes plānošanas reģionā.

Pieņemot šos noteikumus bija paredzēts, ka Varakļāni ietilps Rēzeknes novadā un būs Latgales plānošanas reģionā, taču, Saeimai grozot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu un nosakot, ka Varakļāni būs atsevišķs novads,

pieņemts lēmums, ka Varakļāni būs viena no Vidzemes plānošanas reģiona teritorijām.

Jau vēstīts, ka iepriekš valdība atbalstīja grozījumus šajos noteikumos, jo līdz ar administratīvi teritoriālo reformu būtiski mainīsies plānošanas reģionu teritorijas.

Galvenās izmaiņas skāra Rīgas plānošanas reģionu, kurā līdz šim bija vairākas pašvaldības, kas turpmāk būs Vidzemes plānošanas reģionā.

Piemēram, Vidzemes plānošanas reģionā turpmāk būs Limbažu novads, kurā apvienotas kādreiz Rīgas plānošanas reģionā esošās pašvaldības - Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novads.

No Rīgas plānošanas reģiona uz Vidzemi pārcelts Ogres novads līdz ar pievienoto Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu.

Savukārt uz Kurzemes plānošanas reģionu no Rīgas reģiona tiek pārcelts Tukuma novads, kuru pēc reformas veidos pašreizējais Tukuma novads līdz ar Kandavas, Alojas un Engures novadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu