Vairākās starptautiskajās skolās Rīgā tiks atļautas mācības klātienē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šodien valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu atļaut mācību procesu klātienē atsākt vairākām starptautiskajām skolām. Šīs skolas ir gatavas un spējīgas nodrošināt visas epidemioloģiskās prasības, informē IZM. 

Tādējādi klātienes mācības būs atļautas Britu vidusskolā Latvijā, Žila Verna Rīgas Franču skolā, Rīgas Starptautiskajā skolā, Latvijas Starptautiskajā skolā, Rīgas Vācu skolā un Starptautiskajā vidusskolā "Ekziperī".

Priekšlikuma autore Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) informēja, ka minētās skolas jau šobrīd spētu organizēt epidemioloģiski drošu mācību procesa norisi klātienē iekštelpās.

"Šīm skolām ir plašas telpas, izbūvētas atbilstošas ventilācijas sistēmas, bērnu nokļūšana līdz skolai un atpakaļ nepalielina nekontrolētu cilvēku plūsmu, pastāv liels vakcinēto pedagogu īpatsvars - aptuveni 80%," skaidroja ministrijā.

Tomēr šo skolu atrašanās vieta - Rīga un Pierīga - faktiski liegusi tām iespēju iekļūt "drošajās" pašvaldībās, savukārt, spēkā esošie ierobežojumi - nepieļauj mācību procesa norisi klātienē iekštelpās.

Ņemot vērā minēto starptautisko skolu darbības specifiku, proti, ka to mācību gads atšķirībā no Latvijas vispārējās izglītības iestādēm ilgst līdz pat 22.jūnijam, un nākamais mācību gads sākas no 16.augusta, kā arī ņemot vērā, ka valstī kopumā plānoti atvieglojumi vakcinētajām personām, valdība atbalstīja IZM priekšlikumu atļaut starptautiskās izglītības programmas apguvi klātienē.

Vienlaikus tiek noteikti arī ierobežojumi gan grupas, gan izglītojamo skaitam - vienā klasē ne vairāk 15 izglītojamie -

un pienākumu nodrošināt valstī noteikto epidemioloģisko drošības prasību ievēršanu, tostarp mutes un deguna aizsega lietošanu un distancēšanos.

Minētajās skolās mācību procesa laikā būs jānodrošina atbilstoša ventilācija vai regulāri jāvēdina telpas ik pēc 45 minūtēm vismaz 15 minūtes. Mācību process būs jāīsteno, veicot izglītojamo un izglītības iestādē nodarbināto iknedēļas testēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu