Šoferis Aizkraukles policistiem piedāvā 100 eiro lielu kukuli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Younes Stiller Kraske/Shutterstock

Otrdien kāds autovadītājs Aizkraukles iecirkņa policistiem piedāvājis 100 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā uz ceļa Bauska-Aizkraukle par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēta automašīna "Volvo", kuru vadīja 1982.gadā dzimis vīrietis.

Viņš brauca ar ātrumu 156 kilometri stundā (km/h) ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis deva policistiem 100 eiro kukuli. Pret autovadītāju tika sākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonai, kā arī sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 km/h ir paredzēts 360 līdz 480 eiro liels naudas sods, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Savukārt par kukuļa došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai,

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat policija uzsver, ka uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, ir maldinošs, jo arī ātruma pārsniegšana par desmit līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu