Auto, kas izsolē varētu ienest vairāk nekā 15 miljonus dolāru (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
McLaren F1
McLaren F1 Foto: Gooding & Company

Viena no autobūves leģendām neapšaubāmi ir tikai 106 eksemplāros saražotais McLaren F1 - auto, kas pa taisnu ceļu spēj traukties ar 390 kilometriem stundā un sacīkšu auto formātā ir uzvarējis Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Tagad viens modeļa eksemplārs ir sagatavots Gooding and Company izsolei, kas notiks Peblbīčā.

Konkrētais eksemplārs no McLaren rūpnīcas 1995.gadā izripojis ar 25. kārtas numuru, un īpašu to padara fakts, ka auto ir perfekti saglabājis sākotnējo izskatu, turklāt 26 gadu laikā ar to nobrauktas tikai 242 jūdzes jeb nepilni 400 kilometri. 

McLaren F1
McLaren F1 Foto: Gooding & Company

Automobiļa virsbūve krāsota Kreitona brūnā (Creighton Brown) krāsā, kas, kā norāda izsoļu nams, nodēvēta par godu vīram, kurš savulaik palīdzējis McLaren ielas automašīnu biznesa izveidē. Brūngano toņu tematika turpinās arī salonā, kura apdarē izmantota dažādas brūnuma pakāpes āda. 

McLaren F1
McLaren F1 Foto: Gooding & Company

Trīsvietīgajam auto ir vidū iebūvēts 6,1 litra V12 atmosfēriskais motors ar vairāk nekā 620 zirgspēku jaudu un 650 Nm, kas caur sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tiek novadīti aizmugurējiem riteņiem. Uz tiem, tāpat kā priekšā, aizvien ir oriģinālās riepas, un, ja nākamais saimnieks nopietni apsvērs automašīnas lietošanu, riepas nāksies vien nomainīt. 

McLaren F1
McLaren F1 Foto: Gooding & Company

Komplektā ar auto izsoles uzvarētājs iegūs arī oriģinālu bagāžu, instrumentu kasti, remonta komplektu pirmajai palīdzībai ceļmalā, lietotāja pamācību, servisa vēstures grāmatu un oficiālo grāmatu par McLaren F1 izstrādes gaitu. 

McLaren F1
McLaren F1 Foto: Gooding & Company

Saskaņā ar Gooding and Company informāciju šis ir auto ar vismazāko nobraukumu, kāds jelkad nonācis izsolēs, tādēļ apvienojumā ar unikālo virsbūves krāsu izsoles noslēguma cena varētu būt ļoti iespaidīga. Kompānija lēš, ka par auto varētu iekasēt 15 miljonus dolāru vai pat vairāk. Tas atbilst 12,4 miljoniem eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu