Ķīnieši nokopē Cadillac Escalade un to nodēvē par Trumpchi GS8 (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Trumpchi GS8
Trumpchi GS8 Foto: Publicitātes foto

Ķīniešu autobūves uzņēmums GAC Motor ražošanai ir sagatavojis sava pilnizmēra krosovera ​​GS8 otro paaudzi. Modeļa pirmās fotogrāfijas jau ir nonākušas tīmeklī, un jau no pirmā skatiena ir redzams, ka modeļa dizains aizgūts no amerikāņu apvidnieka Cadillac Escalade, lai gan pēc izmēra tuvāks tam ir piecmetrīgais Cadillac XT6.

Par pirmās paaudzes GS8 saka tā, ka pēc dizaina uzreiz ir skaidrs, ka tas ir ķīniešu auto, lai gan maksā daudz. Ar GS8 otro paaudzi bija mērķis mazliet padzēst uzkrītošās liecības par modeļa izcelsmi, tāpēc spēkrats ieguvis "starptautiskāku" un lakoniskāku tēlu.

Trumpchi GS8
Trumpchi GS8 Foto: Publicitātes foto

Fotoattēlos redzamā auto ārpusi raksturo stingras līnijas, apzināta "divu tilpumu" (ar garu pārsegu) virsbūve, dusmīgs priekšējās daļas dizains ar vertikāliem lukturiem un sarežģīts radiatora režģis ar smalkām šūnām. Tas un vertikālie lukturi uzreiz atgādina lielo Cadillac Escalade vai tā mazākos brālīšus XT6, XT4.

Cadillac Escalade
Cadillac Escalade Foto: General Motors

No gabarītu viedokļa otrās paaudzes GS8 ir tuvāks 5042 mm garajam XT6. GS8 garums, platums un augstums ir attiecīgi 4980, 1950 un 1780 mm, bet riteņu bāze sasniedz 2920 mm. Salīdzinājumam Escalade garums standarta versijā ir 5382 mm, savukārt Escalade ESV - 5766 mm.

Cadillac Escalade
Cadillac Escalade Foto: General Motors

Ja lielais amerikāņu apvidnieks ir pieejams ar 3 litru dīzeļdzinēju vai 6,2 litru V8 benzīna motoru, tad Trumpchi GS8 paredzēta hibrīdsistēma ar 2 litru benzīna motoru tās bāzē.   Neizklausās diez ko cerīgi, tomēr sistēmas kopējā veiktspēja ir 252 ZS un 400 Nm, un automašīnai ir pilnpiedziņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu