Sociālajos tīklos interesējas par iespējām iegūt viltotus Covid-19 sertifikātus (2)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts, ar kuru iedzīvotāji var apliecināt vakcinācijas faktu.
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts, ar kuru iedzīvotāji var apliecināt vakcinācijas faktu. Foto: Zane Bitere/LETA

Pieņemot arvien jaunus atvieglojumus vakcinētiem vai Covid-19 izslimojušiem cilvēkiem, no daļas sabiedrības ir manāma interese par iespējām Covid-19 sertifikātus viltot vai tādus iegādāties, pašam nevakcinējoties, atklāj raidījums "TV3 Ziņas". 

Cilvēki ir gatavi meklēt veidus, kā iegūt viltotus vai iegādāties Covid-19 sertifikātus, pat sociālajos tīklos. Tikmēr Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga skaidro, ka viltot sertifikātu ir praktiski neiespējami, jo katram ir unikāls QR kods. Turklāt sertifikāts ir jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu. 

Lai iegūtu sertifikātu, cilvēki ir gatavi maksāta ģimenes ārstiem vai citiem, kas veic vakcīnu, lai viņus reģistrētu sistēmā kā vakcinētus, lai gan faktiski poti nav saņēmuši. Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja atzina, ka neesot saņēmuši ziņas par mēģinājumiem piekukuļot mediķus, turpretī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir apstiprinājis, ka "šādi signāli ir saņemti", atklāj raidījums.

Plašāk skaties sižetā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu