Trīs gadatirgos vakcīnu saņēmuši teju trīssimt cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas meistaru gadatirgus “Gabaliņš Latvijas Līgo!”
Foto: Latvijas meistaru gadatirgus “Gabaliņš Latvijas Līgo!” Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trīs gadatirgos - Vecumniekos, Gulbenē un Aizkrauklē - pret Covid-19 vakcinētas 278 personas, no kurām vairums saņēmušas "Johnson & Johnson" jeb "Janssen" vienas devas vakcīnu, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Pēc nodaļā paustā, šobrīd iezīmējas tendence, ka cilvēki aizvien vairāk izvēlas "Johnson & Johnson" vakcīnu, kā arī novērtē iespēju vakcinēties pēc iespējas tuvāk mājvietai.

Vecumniekos vakcinētas kopumā 103 personas, no kurām 100 saņēmušas "Johnson & Johnson" vakcīnu, bet trīs - "Pfizer"/"BioNTech". Gulbenē vakcīnu saņēmuši 77 cilvēki, no kuriem 40 vakcinēti ar "Johnson & Johnson" un 37 - ar "Pfizer"/"BioNTech".

Tikmēr Aizkrauklē cilvēki vakcinēti tikai ar "Johnson & Johnson", un kopskaitā poti saņēmuši 98 cilvēki.

Jau ziņots, ka no 19.jūnija sākta izbraukuma vakcinācija gadatirgos visā Latvijā. Vakcinācija gadatirgos notiek bez iepriekšējā pieraksta, un šīs iespējas organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Veselības ministrijas vērtējumā vakcinēšanas punktus nepieciešams izveidot pilsētu un novadu tirgos, dažādos publiskajos pasākumos, organizējot izbraukuma vakcinācijas ar pārvietojamajām teltīm, gadatirgos, koncertos un citos publiskajos pasākumos, kā arī citās publiskajās ēkās un telpās, tādējādi procesu pietuvinot cilvēku ikdienas gaitām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu