Donbasā nogalināti četri prokrieviskie kaujinieki (21)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas Donbasā paziņojušas, ka Ukrainas armija apšaudē nogalinājusi četrus kaujiniekus un piecus ievainojusi.

Pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas amatpersonas pirmdienas vakarā paziņoja, ka trīs kaujinieki nogalināti un viens ievainots apšaudē kādā ciematā netālu no Doņeckas.

Kaujinieku ziņu dienests DAN vēsta, ka nedaudz vēlāk vēl viens kaujinieks nogalināts un četri ievainoti, granātai trāpot ātrās palīdzības mašīnai ievainoto evakuācijas laikā.

Kaujinieku bandas sola atriebsies par notikušo.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Pēc mierīgāka perioda pērn, šī gada sākumā karadarbība saasinājusies, un aprīlī Krievija savilka pie Ukrainas robežām un Krimā 100 000 karavīru. Maskava apgalvoja, ka karavīri piedalās militārajās mācībās, kas esot reakcija uz NATO manevriem.

Lai gan Krievija vēlāk paziņoja par šo karavīru atvilkšanu, ASV un Ukraina apgalvo, ka Maskava nav atvilkusi pilnīgi visus spēkus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā apsprieda Austrumukrainas konfliktu samitā Ženēvā, bet nekādas vienošanās nav izziņotas.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu