Sievišķību vairojošie vainagi jeb kā tevi ietekmē iepītās puķītes (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vasaras saulgriežus dēvē par raganu laiku. Un ne velti. Tas ir enerģētiski spēcīgs laiks, kurā augu iedarbība pastiprinās vairākas reizes. Tieši saulgriežu periodā augus ievāca viduslaiku alķīmiķi. Tomēr piepildīt sevi ar dabas enerģiju jāprot.

Augus var izmantot mājas aizsardzībai, veselības veicināšanai, skaistumam, enerģijas vairošanai, stresa mazināšanai. Jāņem vērā, ka augi uz cilvēkiem iedarbojas atšķirīgi, bet ir arī universāli augi, kas, vairāk vai mazāk, tomēr der visiem. Saulgriežos ievāktos augus var iepīt vainagā, izžāvēt un novietot telpā, vienkārši ielikt vāzē, lai istaba pildās ar noteiktu enerģiju, novietot uz pirts lāvas (iedarbīgi), pagatavot uzlējumu vai pievienot vannai.

Dabas maģija

Sāksim ar dārza rozi, kas kopš seniem laikiem uzskatīta par maģisku augu. To apliecina rozes biežā pieminēšana dainās.  Ja gribas rožu vainagu, nevajag to pārsātināt ar ziediem, tas uzskatāms par ļoti aktīvu. Roze vairo pašapziņu, nomierina, palīdz atvairīt drūmas domas un aizstāt tās ar gaišām. Tāpat roze labvēlīgi ietekmē ādu, uzlabo imunitāti.

Ja gribas ko īpašu un nebiedē dzelkšņi, varat noplūkt mežrozīti, kas ir sens, teikās un pasakās aprakstīts krūms.

Ja cilvēks jūt, ka viņam vajadzīgs atbalsts, zāļu sievas iesaka iepīt vainagā vai saulgriežu buķetē ielikt ķirša zaru. Labvēlīga ietekme ir jasmīnam. Mūsdienīgākā versijā cilvēku viņa centienos atbalstīs lavanda un persiks. Emocionālo stāvokli uzlabo melleņu ceri, ko var ielikt vāzītē pie gultas.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūsu senči pirti dēvēja par svētnīcu, jo tajā sastopas visas stihijas - uguns, ūdens, zeme un gaiss. Ideja pirms Saulgriežu svinēšanas doties pirtī ir izcila! Ja vien ir iespēja, izmantojiet to.

Attiecībā uz Saulgriežu pirtsslotu ieteikumi ir vienkārši.

Lēnām, bez steigas, vislabāk vienatnē, lai ikdienišķās sarunās nepazūd dabas jušana, jādodas pļavā un jānoplūc tieši tas zieds vai augs, kas “uzrunā”. Ja patīk kāds augs, tas nozīmē, ka jums vajadzīga tā enerģētika. Saplūciet pilnu klēpi un uzlieciet uz lāvas. Sajūta fantastiska! Holistiskā pieeja slimību cēloni meklē emocijās, tāpēc, lai dziedinātos,  jāsāk ar sevis harmonizēšanu. Un visvieglāk to sākt dabā, jo mēs visi nākam no dabas un zemapziņas līmenī jūtam, kas mums atbilst, kas ne.

Uzticies intuīcijai

Pozitīva iedarbība ir meža zemeņu lapām, kumelītēm, māllēpēm. Ja gatavojat uzlējumu, zālīšu jāņem tik daudz, cik var satvert divos pirkstos - ne vairāk.

Sievišķību vairo āboliņa ziedu vainags, rudzupuķe dod enerģiju, bet atcerieties, tā ir kaujinieciska, aktīva puķe.

Pelašķis nomierina uzbudinātu prātu, baltā panātre otrādi - aktivizē. Šis augs vairo jaunības enerģiju. Liepziedi tiek saistīti ar mātišķumu, bet ceļteku lapas ar attiecībām ar bērniem. Koncentrēties palīdz tā sauktā trūkumzālīte. Deviņvīru spēka ziedi atraisa seksualitāti, bet apdziru laksti palīdz atveseļoties, ja cilvēkam ir kāda kaite. Saprasties ar cilvēkiem palīdzēs maura sūrene un bārbeļu lapas. Asinszāle uzlabo pāra intīmās attiecības.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saulgriežos jāsien bērza slotas, ko vēlāk gada garumā izmantot pirtī, paņemot no tās visu, ko vien vajag. Pirms pēršanās ar slotu jāsajauc gaiss ap sevi, jāiespiež deguns slotā un dziļi jāieelpo. 

Saulgriežu naktī var parunāties ar kokiem. Vajag pieiet pie koka, kas patīk, apķert to un no sirds izteikt vēlēšanos.

Saka, ka ar koka starpniecību domas var nodot Visumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu