Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus ziņot par pārkāpumiem "Bolt" vai "Yandex Go" taksometros (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Taksometrs. Ilustratīvs foto.
Taksometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Autotransporta direkcija sadarbībā ar Rīgas domes Kontroles dienestu aicina iedzīvotājus informēt par fiksētiem pārkāpumiem pasažieru pārvadājumu ar taksometru un vieglo automobili, kas izsaukti, izmantojot mobilo lietotnes "Bolt" vai "Yandex Go".

Direkcijā skaidroja, lai atbildīgā institūcija - Valsts policija, pašvaldības policija, pašvaldības kontroles dienests vai Valsts valodas centrs - varētu vērsties pie pārvadātāja vai automobiļa vadītāja, Autotransporta direkcija ir sagatavojusi vadlīnijas tam, kāda informācija pasažierim ir jāiesniedz.

Ja tiek konstatēts, ka pārvadājums tiek veikts ar transportlīdzekli, kam nav izsniegta licences kartīte vai licence pārvadājumu ar taksometriem vai vieglo automobili veikšanai, sūdzībā ir jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un maksājuma apliecinājums par veikto braucienu.

Ja konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs nerunā latviešu valodā, izmantojot mobilo lietotni "Valodas draugs", sūdzību uzreiz var nosūtīt Valsts valodas centram. To darot bez lietotnes izmantošanas, jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs, autovadītāja vārds un uzvārds, autovadītāja reģistrācijas numurs Taksometra vadītāju reģistrā un pārvadātāja nosaukums, ja transportlīdzeklī vai mobilajā lietotnē tas ir norādīts, kā arī maksājuma apliecinājums par braucienu.

Tāpat, ja pasažieris saskāries ar situāciju, kad par braucienu iekasēta kļūdaina naudas summa, autovadītājs bijis rupjš un nelaipns, pārvadātājs ir pārkāpis noteikumus par bērna vai bagāžas pārvadāšanu, piemēram, bagāža tikusi nozaudēta, pasažierim ir jāvēršas pie paša pārvadātāja vai mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēja. Gadījumos, ja strīdu nav izdevies atrisināt, jāvēršas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Autotransporta direkcijā norādīja, ja sūdzībā trūkst minēto datu, atbildīgajai institūcijai nav iespējas sākt administratīvo lietvedību. Apstāklis, ka autotransporta līdzeklis brauc pa ielu vai stāv stāvvietā, neapstiprina faktu, ka tiek veikts komercpārvadājums.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu