Ebreju kopiena: Gobzema un viņa atbalstītāju rīcība ir absolūti amorāla (67)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome ir sašutusi par Saeimas deputāta Alda Gobzema rīcību, aicinot cilvēkus, kas nevēlas vakcinēties pret Covid-19, pielikt pie krūtīm dzeltenu sešstaru zvaigzni. 

Gobzems un viņa domubiedri uzskata, ka ar valsts ievestiem regulējumiem ir nostādīti tādā pašā situācijā kā ebreji nacistu kundzības apstākļos - stigmatizēti un izstumti no sabiedrības. Nēsājot šo Dāvida zvaigzni, viņi sevi pielīdzina holokausta upuriem.

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome paziņojuma sociālajā medijā "Facebook" paudusi, ka uzskata deputāta Gobzema un viņa atbalstītāju rīcību par absolūti amorālu un dziļi aizskarošu gan nacistu terora upuriem, gan viņu tuviniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas mēģina saglabāt piemiņu par holokausta traģēdiju, it īpaši ņemot vērā, ka šie uzsaukumi izskan holokausta sākuma Latvijā 80.gadskārtā.

"Ebreju stigmatizācija ar dzeltenām vai citu krāsu zīmēm norādīja uz nolemtību nāvei, tā bija daļa no nacistu īstenotās rasu politikas, kuras galamērķis bija ebreju pilnīgā iznīcināšana.

Šobrīd Latvijā pastāvošie ierobežojumi attiecas uz izklaides vietu apmeklējumiem, bet nekādā veidā neietekmē cilvēku sociālo statusu un noteikti nenozīmē kāda sabiedrības locekļa nolemtību apcietināšanai un noslepkavošanai,"

uzsver Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome.

Tā norāda, ka katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli attiecībā uz pandēmiju un vakcināciju, tomēr organizācija aicina neizmantot neētiskus, aplamus un bezgaumīgus paņēmienus, lai šķeltu sabiedrību, nicinot XX gadsimtā traģēdijās bojāgājušo Latvijas pilsoņu piemiņu.

Foto: Ekrānuzņēmums
Foto: Ekrānuzņēmums
Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu