Lūsis komentē ⟩ Uzmanību: piespiedu vakcinācija! Genocīds! (4)

Foto: TVNET kolāža
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Laikā, kad lielākā daļa sabiedrības gaida savu iespēju tikt pie Covid-19 vakcīnas, alternatīvi apdāvinātākie pilsoņi nāk klajā ne vien ar sektantu “televīzijas” kanāliem, bet arī arvien grandiozāku retoriku. Tā, piemēram, ideja neļaut doties uz darbu nevakcinētiem mediķiem tiek salīdzināta ar holokaustu.

Aizvadītajā nedēļā Kariņš un vairāki ministri pieļāva iespēju pret Covid-19 nevakcinētajiem mediķiem neļaut doties uz darbu. “Nav spiesta lieta vakcinēties, un nav spiesta lieta iet uz darbu,” teica Kariņš. 

Kāda Ieva Vaine savā facebook profilā to komentēja šādi te:

“Zin, ar ko man šis laiks asociējas? – Ar  2. Pasaules Kara sākumu, to, ko stāsta cilvēki, kas izgāja holokastu. No sākuma viņiem tika palūgts uzšūt dzeltenu zvaigzni un bija tiesības brīvi pārvietoties. Kārtībai. Jo tāds likums. Tad viņiem palūdza pārvākties uz noteiktu pilsētas daļu, joprojām saglabājot iespēju brīvi pārvietoties. Tad daļa no pilsētas vides tapa slēgta, tad viņus sadzina barakās, tad - aizveda uz nometnēm. Nu, un jūs zināt, ar ko tas beidzās. Ja kas, tur arī bija daudzi, kuri teica 'nevar būt' un “trust science”. Un, jā, kā tad bez zinātnes - tas režīms  sadarbojās ar tā laika vadošajām tehnoloģiju kompānijām, konkrēti IBM.” 

Ieva ir satraukusies, jo pedagogi esot nākamā grupa, uz kuru apsver lietot “piespiedu vakcināciju”. Jāteic gan, ka satraukumam nav pamata, jo pēc publiski pieejamās informācijas var spriest, ka satrauktā aktīviste ir nevis pedagoģe, bet gan komunikāciju trenere.

Lūdzu šos izteikumus komentēt muzeja “Žaņa Lipkes memoriāls” direktori Lolitu Tomsoni.

“Tagad salīdzināt tos, kas atsakās vakcinēties, ar ebrejiem nacistu laikā ir ļoti populāri. 

Vakcināciju pielīdzināt holokaustam ir pavirši un idiotiski, jo tad nebija nekādas izvēles – uzlika dzelteno zvaigzni un nevarēja gan “brīvi pārvietoties”, ar vai bez zvaigznes. Atcerēsimies, ka lielu daļu ebreju uzreiz noslepkavoja, bez kādām zvaigznēm vai dzeltenajiem kvadrātiem. 

Vakcinācija Latvijā ir brīva izvēle, atsakoties no tās, nevienu kopā ar bērniem nenošauj masu kapos, neliek geto un nometnēs, nededzina gāzes krāsnīs. Nacistu laikā vajāja un iznīcināja ebrejus, lai kāda būtu viņu ticība (jā, arī kristītos) un sociālais statuss. Masveidā iznīcināja arī invalīdus un psihiski slimos, bez jebkādas izvēles.

To salīdzināt ar vakcināciju ir lēta un pretīga manipulācija. Šo cilvēku pasaulē visi ārsti ir Mengele? Un viņi paši ir upuri – sakropļoti un mirstoši dvīņubērni, kurus izmantoja eksperimentos? Kā šīs mokas un ilgstošu nāvi vispār var salīdzināt?

Zīmīgi, ka vieni no pirmajiem Izraēlā, kas gribēja un saņēma vakcīnas kopā ar mediķiem, bija holokaustā izdzīvojušie.”

Kliegšanā par tiesībām izvēlēties nevakcinēties ir kāda diezgan būtiska nianse. Gan Latvijas Universitātes, gan Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas studiju programmu beidzēji pirms ārsta diploma saņemšanas svinīgi nodod zvērestu.

Latvijas Universitātes Hipokrāta zvēresta versija skan šādi te:

“Es (vārds, uzvārds), saņemot ārsta diplomu, Latvijas tautai svinīgi solu un ar parakstu apliecinu, ka visu savu dzīvi pēc labākās sirdsapziņas nesavtīgi un uzticīgi kalpošu slimajam cilvēkam un tautas veselībai, sekmēšu sabiedrības un vides atveseļošanu.

Solos saglabāt dziļu cieņu pret ikvienu cilvēku, cilvēci, dzīvību un cilvēcību. Manu tiešo ārsta darbību neiespaidos politiski, nacionāli, reliģiski un sociāli motīvi.

Solos nenodarīt ļaunumu cietējiem, stingri ievērot medicīnas ētikas principus un glabāt ārsta noslēpumu.

Solos nemitīgi pilnveidot savas zināšanas un prasmi, sekmēt praktiskās un zinātniskās medicīnas izaugsmi.

Apsolu cienīt savus kolēģus un lūgt viņu palīdzību, ja tas nepieciešams slimniekam. Tāpat solos, ievērojot savas kompetences robežas, palīdzēt kolēģiem, kuriem mans padoms varētu būt noderīgs.

Apzinos atbildību, kas man uzticēta ne tikai valsts un likuma, bet arī tautas un nākamo paaudžu priekšā.”

Sekojoši – nevakcinēšanās ir klajā pretrunā ar paša ārsta doto zvērestu. Tāpat vēlos kārtējo reizi atgādināt par Latvijas Republikas Satversmes 116. pantu. Proti – personas tiesības var ierobežot, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības un sabiedrības drošību. Tā ir tā pati Satversme, kuru šie kliedzēji bieži izmanto, lai attaisnotu savu retoriku. 

Un tas ir pat nesākot runāt par kaut kādu elementāru spriestspēju un loģiku. Cilvēki – jums tiešām ir pilnīgi vienalga, vai mediķis, kas apkopj jūsu vecākus, vai pedagogs, kurš māca jūsu bērnus, ir vesels? 

Kāda Ievas Vaines kolēģe Inga Brikmane pie ieraksta izteica autorei atzinību par drosmi un atzīmējās ar šādu te ģeniālu komentāru: “Ko tālāk? Burbulī runā, ka jāliek uz durvīm ziņa “vakcinētos neapkalpo”. Jātaisa alternatīvas skolas, klīnikas. Jābūvē paralēlā pasaule. Tikai runā pagaidām.”

No vienas puses prasās norādīt uz dubultmorāli, jo Inga principā piedāvā pretējā virzienā darīt to pašu, ko nupat nosauca par holokaustu. No otras puses – varbūt tiešām idiotiem vajadzētu atvēlēt kādu Latvijas daļu, kurā viņi varētu nodibināt savu Antiņu republiku? 

Ar premjeru Aldi, kultūras ministru Andri, tiklības ministri Jūliju, nevakcinētiem ārstiem un pedagogiem. Bez mobilā interneta tīklu ļaunā starojuma un interneta, bez vakcīnām, lielās farmas zālēm un globālās pārvaldes. Visi draudzīgi skatītos Ļeģajeva televīziju, nepazītu trūkumu un raizes. 

Bet pārējie uzpirkto mediju nozombētie varētu dzīvot ļauno vakcīnu pasaulē ar sapotētiem mikročipiem, ar kuriem Bils Geitss kontrolē katru viņu kustību. Jo teikšu, kā ir, – dzīvot vienā valstī ar šādiem cilvēkiem man nu jau ir ne vien kauns, bet pat sāk palikt bail.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu