Čiekurkalnā top jauna kultūrtelpa “Bibliotēkas dārzs”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bibliotēkas dārzā iecerētā noskaņa
Bibliotēkas dārzā iecerētā noskaņa Foto: Šreienbuša / Čiekurkalns

Čiekurkalna filiālbibliotēkas zaļajā teritorijā šovasar tiek veidots “Bibliotēkas dārzs” – labiekārtota vide, kurā apkaimes iedzīvotājiem baudīt kultūras pasākumus, izzināt zaļo dzīvesveidu, rīkot kopīgas talkas un svinēt svētkus, TVNET informēja Čiekurkalna attīstības biedrībā. 

Čiekurkalnā vēsturiski nav bijis un arī pašlaik nav sava sabiedriskā centra, kurā būtu iespēja pulcēties un organizēt kultūras un izglītību veicinošus pasākumus. "Bibliotēkas dārzs" tapis pēc apkaimes iedzīvotāju iniciatīvas.

Veidojot Kultūrtelpu “Bibliotēkas dārzs”, plānots veicināt apkaimes iedzīvotāju, iestāžu un uzņēmēju iesaisti, pilsonisko līdzdalību, turklāt ikvienam būs iespēja iesaistīties dārza veidošanas aktivitātēs, kas stiprinātu iedzīvotāju piederības sajūtu savai apkaimei.

Kultūrtelpas “Bibliotēkas dārzs” prezentācija notiks rīt, 30.jūnijā, plkst.18.30 Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Čiekurkalna filiālbibliotēkas pagalmā Čiekurkalna 1.līnijā 64.

Tās laikā plānota tkšanās ar iedzīvotājiem par Kultūrtelpas “Bibliotēkas dārzs” konceptu un sabiedrības integrācijas projekta “Tavs un mans Čiekurkalns” ieceres prezentācija. - Ainavu arhitekte Mētra Augškāpa iepazīstinās ar dārza skici un skaidros dārza ainavisko un praktisko vērtību.

Savukārt no plkst.19 līdz 19.30 pasākuma dalībniekus priecēs čiekurkalniešu Agates un Pētera Ozoliņu čellu duets ar koncertu “Čella skaņu dārzs”.

Ieeja pasākumā no plkst.18, uzrādot Covid-19 sertifikātu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā vecāku pavadībā.

Projektu īsteno Čiekurkalna attīstības biedrība sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un VAS Valsts Nekustamie Īpašumi. Projekts tiek finansēts Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu