Latvijā piektais augstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19 (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas panorāma. Latvijas Zinātņu akadēmija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas panorāma. Latvijas Zinātņu akadēmija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Tā kā virknē Eiropas valstu sācies jauns koronavīrusa uzliesmojums, Latvija pēdējās 14 dienās novirzījusies līdz 5. vietai starp  Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm ar augstāko inficēšanās līmenis, izriet no Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) sniegtās informācijas.

Iepriekšējā nedēļā Latvija bija trešajā vietā, bet vēl pirms nedēļas Latvijā bija reģistrēta visaugstākā saslimstība ar Covid-19 ES.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 14. līdz 27.jūnijam liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir samazinājusies līdz 61,86 gadījumiem. Līdz šīs nedēļas sākumam augstāks 14 dienu inficēšanās līmenis nekā Latvijā bija Kiprā, Portugālē, Spānijā un Īrijā, kur situācija pēdējā laikā ir pasliktinājusies.

Visaugstākais saslimstības līmenis pašlaik ir Kiprā - 179,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, zemākais - Rumānijā ar 4,6 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir noslīdējis līdz 33,5 gadījumiem, bet Lietuvā - līdz 28,1 gadījumam, liecina ECDC dati.

Latvijā teju uz pusi ir samazinājies arī 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 un iepriekšējās nedēļas beigās tas bija 24,6 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju. Tomēr citās valstīs mirstība ir samazinājusies straujāk un šajā rādītājā Latvija jau trešo nedēļu pēc kārtas ir 2.vietā starp ES un EEZ valstīm ar augstāko mirstību.

Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi tikai Rumānijā. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 11,8 bet Igaunijā - 2,3 gadījumi.

Tāpat Latvija jau trešo nedēļu ir ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes oranžajā zonā. Tāpat šajā zonā atrodas abas pārējās Baltijas valstis.

Sarkanajā zonā pašlaik atrodas tikai Kipra, Portugāle un aptuveni puse Spānijas reģionu. Savukārt kopumā aptuveni puse Eiropas teritorijas atrodas zaļajā zonā, kur saslimstība ar Covid-19 ir zema.

Ceļojumu brīdinājuma karte ir izstrādāta, lai ceļotājiem būtu vieglāk saprotams inficēšanās līmenis dažādos Eiropas reģionos. Bez zaļās, oranžās un sarkanās zonas vēl ir paredzēta tumši sarkanā zona, kurā pašlaik neatrodas neviens reģions Eiropā.

Jau ziņots, ka Latvijā aizvadītajā diennaktī konstatēts 71 jauns inficēšanās gadījums ar Covid-19 un saņemti ziņojumi par septiņiem ar Covid-19 mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija.

Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju noslīdējis līdz 50,5. Pēdējo 14 dienu laikā Latvijā konstatēti 956 inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Saslimušo kopskaits 14 dienās zem viena tūkstoša bija pērn 10.oktobrī, kad konstatēti 994 inficētie.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 kopumā saslimuši 137 500 cilvēki, bet miruši 2520 ar šo slimību sasirgušie.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu