Staķim aizliegts iebraukt Krievijā (99)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Rīgas mēram Mārtiņam Staķim par Krievijas karoga noņemšanu pilsētā hokeja čempionāta laikā aizliegts iebraukt Krievijā, paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

"Nebūt ne vieglajos socioekonomiskajos apstākļos, kuros nonākusi Latvija, Rīgas mēram vajadzētu nevis nodarboties ar politisko huligānismu, bet gan domāt par tirdzniecības un ekonomisko sakaru veidošanu ar Krievijas reģioniem, kā tas veiksmīgi izdevās viņa priekšgājējam," paziņojumā norādījusi Zaharova. "Tagad Mārtiņam Staķim to būs daudz grūtāk izdarīt. Viņš ir iekļauts to personu sarakstā, kam aizliegts iebraukt Krievijas Federācijā."

Šī gada maijā Staķis Rīgā notikušā pasaules čempionāta hokejā laikā izmantotos Krievijas karogus aizstāja ar Krievijas Olimpiskās komitejas karogiem. 

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) 2019.gadā uz četriem gadiem diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tai piedalīties pasaules lielākajos sporta notikumos. Šāds soda mērs gan neizslēdz iespēju, ka konkrēti sportisti nozīmīgās sacensībās var startēt zem olimpiskā karoga kā neitrāli sportisti. Tomēr nav lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā.

Krievijas Ārlietu ministrija Staķa rīcību nodēvēja par "necieņu pret Krievijas valsts simboliku", kā arī norādīja, ka WADA sankcijas attiecoties tikai uz sporta pasākumu norises arēnu rotāšanu.

Staķis un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs čempionāta laikā arī noņēma Baltkrievijas karogu un aizstāja to ar vēsturisko sarkanbalto versiju, kas tagad tiek izmantota  kā demokrātiskās opozīcijas simbols. Baltkrievija izraidīja Latvijas vēstnieku un citus diplomātus, uz ko Latvija atbildēja ar to pašu. Vēlāk Baltkrievijā pret Staķi un Rinkēviču tika ierosināta krimināllieta.

Rīgas mērs, komentējot notikušo, tviterī raksta, ka Rīgā ir tik daudz darāmā, ka ceļojumus uz Krieviju nemaz nebija plānojis.

"Saņemu tūkstošiem atbalsta ziņu no brīvību mīlošiem iedzīvotājiem gan Baltkrievijā, gan Krievijā. Un es atbalstu viņus! Varbūt tas ir iemesls manai pasludināšanai par nevēlamu personu Krievijā," atzina Staķis.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu