Frankfurtes grāmatu gadatirgus šoruden gan klātienē, gan internetā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pasaulē lielākais grāmatu gadatirgus, kas ik gadu norisinās Frankfurtē, šoruden apvienos pasākumus klātienē ar digitāliem risinājumiem, trešdien paziņojuši organizatori.

Taču kā tieši tiks organizēts Frankfurtes grāmatu gadatirgus, būs atkarīgs no pandēmijas attīstības un drošības un higiēnas noteikumiem, kas oktobrī būs spēkā Vācijā.

Pasākumu organizatoru, Hesenes federālās zemes un Frankfurtes veselība aizsardzības dienestu izstrādātais koncepts paredz personalizētu biļešu pārdošanu uz gadatirgu, kas plānots no 20. oktobra līdz 24. oktobrim.

Visiem apmeklētājiem būs jāpierāda, ka viņi ir vakcinēti pret Covid-19 un pabeiguši vakcinācijas procesu, vai arī jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Cilvēku pulcēšanās tiks novērota ar videokamerām. Mērķis ir novērst lielu pūļu veidošanos. Tiks ierobežots arī dalībnieku skaits, un stendu izkārtojums būs plašāks.

Līdz šim dalībai gadatirgū reģistrējušās 60 valstis. Goda viesis šogad būs Kanāda.

Pērn jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ galvenajās hallēs Frankfurtes izstāžu centrā, kur parasti notiek gadatirgus, stendi netika izvietoti. Pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi ceļošanai liedza daudziem dalībniekiem ierasties Frankfurtē. Tradicionālā formāta vietā vairākās vietās pilsētā tika organizētas lekcijas un lasījumi un notika dažādi digitāli pasākumi.

2019. gadā Frankfurtes grāmatu gadatirgu apmeklēja vairāk nekā 300 000 cilvēku, no kuriem puse bija privātie apmeklētāji. Savus izdevumus prezentēja 7450 dalībnieki no 104 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu