Video Iznīcinātāji iztraucē Spānijas premjera un Lietuvas prezidenta preses konferenci (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess un Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ceturtdien bija spiesti pārtraukt preses konferenci Šauļu gaisa spēku bāzē, jo no turienes uz izlidošanu devās reaktīvās lidmašīnas, lai pārtvertu Krievijas armijas lidaparātus.

Kad Sančess un Nausēda runāja ar žurnālistiem angārā ar iznīcinātājiem Šauļu gaisa spēku bāzē, tur ieskrēja militārpersonas, lai paceltu gaisā lidaparātus. Šauļos bāzējas iznīcinātāji no vairākām NATO valstīm, kas veic patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā.

Divi Spānijas iznīcinātāji tika nosūtīti pārtvert divus Krievijas iznīcinātājus Su-24, kas lidoja pār starptautiskajiem ūdeņiem Baltijas jūrā.

"Tas attaisno Spānijas spēku klātbūtni Lietuvā," paziņoja Sančess, atsākoties preses konferencei.

Krievijas iznīcinātāji pacēlās gaisā no Kaļiņingradas un nepārraidīja retranslatoru kodu, kas norāda to atrašanās vietu un augstumu, ziņu aģentūrai AFP pavēstīja Lietuvas Aizsardzības štāba sabiedrisko attiecību virsnieks Andrjus Dilda.

Krievijas iznīcinātāju piloti neiesniedza lidojuma plānu un nekomunicēja ar gaisa satiksmes kontrolieriem, viņš piebilda.

Līdzīgi incidenti Baltijas jūras reģionā notiek vairākas reizes nedēļā.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu NATO dalībvalstis rotācijas kārtībā veic kopš 2004.gada marta, kad visas trīs Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu