Policija: Čaka ielas sastrēgumā autovadītāji var kļūt agresīvi un vēlāk pārkāpt noteikumus (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandra Čaka un Marijas ielā izveidotas velojoslas, atvēlot autotransportam pa vienai joslai katrā virzienā.
Aleksandra Čaka un Marijas ielā izveidotas velojoslas, atvēlot autotransportam pa vienai joslai katrā virzienā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā izveidoto Aleksandra Čaka ielas velojoslu eksperimenta efektivitāte no satiksmes drošības viedokļa nav viennozīmīgi vērtējama, sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

Viņš norādīja, ka šādam eksperimentam ir jāgatavojas pietiekami ilgu laiku un tas ir jāmodelē vēl pirms reālu velojoslu ierīkošanas. Tāpat šādā eksperimentā jāvērtē citu valstu labākie piemēri.

"Jāņem vērā, ka Čaka ielā ir intensīva sabiedriskā transporta un privāto automašīnu satiksme, līdz ar to sastrēgumi piepilda ne tikai pašu ielu, bet arī blakus esošās ielas.

Sastrēgumos sēdošie transportlīdzekļu vadītāji kļūst nervozi, agresīvi un pēcāk pārkāpj satiksmes noteikumus, lai ātrāk nokļūtu galamērķī.

Tas, protams, nav labi no kopējā satiksmes drošības viedokļa," norādīja Arājs.

Jau ziņots, ka lielākā daļa iedzīvotāju un uzņēmēju uzskata, ka Čaka ielas velojoslu eksperiments nav jāturpina, šonedēļ tika informēti Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Ar pārmaiņām vairāk apmierināti ir velosipēdisti un gājēji, bet neapmierināti - sabiedriskā transporta lietotāji un autobraucēji.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja iepriekš atbalstīja Čaka ielas velojoslu eksperimenta turpināšanu līdz 1.septembrim.

Eksperimentu sākotnēji bija plānots īstenot līdz šī gada pavasarim, taču tagad nolemts to turpināt līdz 1.septembrim. Eksperimentā paredzēts nodrošināt pagaidu velojoslu Marijas un Čaka ielās posmā no Elizabetes ielas līdz Ērgļu ielai ekspluatāciju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu