Video ⟩ Tesla autopilots neizņem pagriezienu un ietriecas kokā (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kārtējais nepatīkamais, taču vienlaikus arī kuriozais atgadījums ar Tesla automobili noticis Ķīnā. Tur kāda Model 3 vadītājs bija aktivizējis autopilotu, bet tas nespēja tikt galā ar uzdevumu un, pagriezienā aizbraucot taisni, ietriecās kokā. 

Ja izskan Tesla vārds, tad parasti tas notiek divu iemeslu dēļ - vai nu Īlona Maska firma sola sērijveida mašīnā piedāvā kaut ko revolucionāru, piemēram, auksta gaisa paātrinātājus, vai arī notikusi kāda nelaime - atlīmējies stikla jumts vai notikusi autopilota kļūme.

Šai reizē no Ķīnas pienākušas ziņas, ka kāds Tesla Model 3 ar ieslēgtu autonomās braukšanas sistēmu nespēja nobraukt tā kā paredzēts un notika avārija. Tesla gan norāda, ka vadītājam šādās situācijās ir jābūt gatavam glābt sevi un mašīnu, tomēr zemāk pievienotajā video izskatās, ka nelaimīgā Model 3 šoferis, rokas klēpī salicis, vienkārši sagaida ietriekšanos kokā.

Avots: Weibo/Top-LAPUTA

Vācu AutoBild vēsta, ka automobilis negadījuma brīdī pārvietojas ar aptuveni 30 km/h un zilais stūres simbols centrālajā ekrānā norāda, ka autopilots ir aktīvs. Šaurā ceļa marķējumi ir redzami un tie līdzās auto pozīcijai uz brauktuves tiek grafiski atveidoti arī centrālajā ekrānā. Auto jau no video sākuma brauc diezgan nedroši, cenšoties izvairīties no pretī braucoša mopēda, bet kritiskāko momentu Tesla Model 3 autopilots piedzīvo brīdī, kad ceļš strauji nogriežas pa labi; elektroniskās smadzenes apjūk, auto dažas reizes brīdinoši iepīkstas un ietriecas kokā. Par laimi abi braucēji vērā ņemamas traumas šajā incidentā neguva.  

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu