Sāks jaunu nacionāla mēroga vakcinācijas reklāmas kampaņu (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

No šodienas, 12. jūlija, sāksies jauna nacionāla mēroga vakcinācijas pret Covid-19 reklāmas kampaņa.

Tā tostarp paredz dažāda veida vides plakātu izvietošanu un plašāku masu mediju iesaisti, iepriekš pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kampaņā plānotas vides reklāmas dažādos formātos Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, Liepājā, Siguldā, Tukumā un Ventspilī. Iecerēts arī izvietot plakātus visu pašvaldību publiskajās telpās, uz afišu stabiem un ziņojumu dēļiem, daudzīvokļu māju liftos un "Latvijas Pasta" nodaļās.

Vienlaikus līdz ar mobilajām piekabēm plānots arī izvietot skrejlapas cilvēku pulcēšanās vietās, pasākumos un ārstniecības iestādēs. Kampaņā paredzēta sabiedrisko mediju, "TV3" grupas kanālu un vairāku radio iesaiste, kā arī sociālo tīklu un vadošo interneta ziņu portālu izmantošana.

Pagājušās nedēļas valdības sēdē ministrs prezentēja jaunos vakcinācijas reklāmas plakātus. Tajos figurē tādi saukļi kā "Bez vakcīnas nav uzvaras" un "Bez vakcīnas nav mācību - vakcinējies!".

Tāpat arī Pavļuts informēja par gaidāmo vakcinācijas izlozi, kuras laikā ik nedēļu plānots izlozēt piecus Latvijas iedzīvotājus, pa vienam no katra reģiona - Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales. Papildus ik nedēļu tiks izlozētas 100 balvas - katra 100 eiro vērtībā un 100 balvas kultūras, sporta vai izklaides iespējām. Iecerēta arī ik mēneša izloze, kuru plānots rīkot papildus nedēļas izlozei. Šajā gadījumā paredzētas lielākas naudas balvas nekā ik nedēļas izlozē. Plānots, ka uzvarētāji tiks publicēti vietnē "manavakcina.lv".

Kā galvenā balva tiek plānota novembra fināla izloze pieciem cilvēkiem tiešraides televīzijas raidījumā - šovā ar lielo balvu 100 000 eiro un mazākām balvām, kas joprojām ir ievērojamas.

Tajā pašā laikā plānots arī rīkot ik nedēļas satelītizlozi senioriem vecumā virs 60 gadiem. Proti, no visiem senioriem vecumā virs 60 gadiem, kuri ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, ik nedēļu tiks izlozēti pieci cilvēki, pa vienam no katra Latvijas reģiona, kuriem tiks piešķirta 1000 eiro balva.

Jau ziņots, ka ministrijas pārsvarā rosina vakcināciju pret Covid-19 veicināt ar informatīvām kampaņām, izriet no Veselības ministrijas apkoptajiem ministriju priekšlikumiem vakcinācijas pret Covid-19 aptveres palielināšanas plānam.

Juhņēviča: Jaunās vakcinēšanās kampaņas galvenais mērķis ir dot stimulu šaubīgajiem

Jaunās vakcinēšanās pret Covid-19 kampaņas galvenais mērķis ir dot stimulu tiem šaubīgajiem, kuri vēl nav pieņēmuši lēmumu doties un saņemt savu poti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa uzsvēra, ka televīzijā, radio un pilsētvidē redzamās reklāmas ir tikai daļa no komunikācijas aktivitāšu kopuma - paralēli šonedēļ tiek sākta ļoti intensīva kampaņa mazākumtautību medijos, kā arī digitālajos medijos, lai sasniegtu Latvijas iedzīvotājus visdažādākajos kanālos.

Juhņēviča skaidroja, ka kampaņa ar saukli "Bez vakcīnas nav uzvaras!" aicina visus būt vienotiem, jo bez vienotas rīcības - vakcinēšanās - vīrusu uzveikt nebūs iespējams.

Viņa atzina, ka aizvadītajā nedēļas nogalē rīkotajos izbraukuma vakcinēšanās punktos Zvejnieksvētkos un gadatirgos cilvēki visai aktīvi izmantojuši iespēju saņemt poti pret Covid-19, tādēļ šāds koncepts - vakcinēšanās punktu ierīkošana lielākos brīvdabas pasākumos - noteikti tiks saglabāts un attīstīts.

Vienlaikus kopējo pagājušajā nedēļā savakcinēto iedzīvotāju skaitu - ap 52 000 cilvēku - Juhņēviča novērtēja kā ļoti zemu, atgādinot, ka vēl pirms pāris nedēļām šis skaitlis bijis vismaz divkārt lielāks. Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja gan pieļāva, ka vakcinēto skaita samazinājums ir saistīts arī ar karsto laiku, kurā liela daļa cilvēku izvēlas iespējami mazāk apgrūtināt sevi ar došanos ārpus mājas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu