Krievijas ciema iedzīvotāji lūguši Merkelei noasfaltēt ceļu; saņēmuši arī atbildi (28)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: Christian LIETZMANN / POOL / AFP

Omskas apgabalā esošā Verhnijkarbušas ciema iedzīvotāji vērsušies pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles ar lūgumu noasfaltēt ciema galveno ceļu. Viņi saņēmuši atbildi no Vācijas varasiestādēm, vēsta portāls "Meduza".

Atbildi ciema iedzīvotājiem nosūtījis Vācijas valdības pārstāvis Nadins Vahters, apstiprinājusi pašvaldības deputāte un lūguma iniciatore Irina Drozdova.

Vācijas pārstāvis esot Verhnijkarbušas iedzīvotājiem pateicies par vēstuli un lūdzis ar sapratni uzņemt to, ka Merkele "lielā korespondences apjoma dēļ nevar atbildēt personīgi".

"Saprotu, ka esat ļoti neapmierināti ar jūsu dzimtā ciema galvenās ielas stāvokli," teikts Vahtera vēstulē. "Taču iejaukšanās citu valstu pašvaldību darbā neietilpst Vācijas kanclera darba uzdevumos. Lūdzam ar sapratni uztvert to, ka kancleres kundze nespēj pieņemt lēmumus šajā situācijā. Mums ļoti žēl, ka nekādi nevaram jums palīdzēt."

Verhnijkarbušas iedzīvotāji vēstuli Merkelei nosūtīja jūnijā. Tajā bija norādīts, ka 19. un 20. gadsimta mijā ciemu izveidoja Krievijas vācieši. Pats vecākais un svarīgākais ceļš nekad neesot bijis asfaltēts, un vēršanās pie dažādām iestādēm Krievijā neesot nesusi rezultātus, sūdzējās iedzīvotāji.

Drozdova paziņojusi, ka pēc ciema iedzīvotāju vēršanās pie Merkeles vietējie ierēdņi esot solījuši 2022.gadā savest ceļu kārtībā.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu