Foto ⟩ Arturs Skutelis pierībina villas dārzu

CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 15. jūlijā, K.K. fon Stricka villā norisinājās mūziķa Artura Skuteļa koncerts. 

Šis bija Artura Skuteļa pirmais pilna garuma solokoncerts 2021. gadā, balstīts jaunākajā albumā “Lavīna” un agrākos skaņdarbos, kas laika gaitā nu ir kļuvuši par latviešu hip-hopa klasiku. 

Kopā ar Arturu uz skatuves kāpa Dj Vinvins, kurš koncertprogrammu spēcināja ar nepieradinātiem skrečiem labākajās hip-hopa tradīcijās.

Arturs Skutelis ir viens no zināmākajiem un savdabīgākajiem latviešu hip-hopa mūziķiem un tekstu autoriem, studijas un radošās apvienības PKI dibinātājs, dzīvās mūzikas grupas “Tvērumi” līderis. Nominēts Latvijas mūzikas Gada Balvai “Zelta mikrofons”, Latvijas “Mercury Prize” godalgas ekvivalentam – Austras balvai, vairākas reizes ieguvis Latvijas Hiphopa Gada Balvu, saņēmis Zentas Mauriņas balvu, Veronikas Strēlertes piemiņas balvu u. c. apbalvojumus. Viņa mūziku var raksturot kā avangardisku hip-hopu ar dažādu citu žanru klātbūtni, pilnu ar asprātīgām metaforām, vārdu spēlēm un tekstuāliem eksperimentiem, kas savīti pilsētvidē pierakstītos stāstos.

Publisko pasākumu apmeklēt klātienē bija iespēja tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 vai kuri ir pārslimojuši Covid-19. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu