Afganistānā nogalināts kara reportieris Dānišs Sidikī

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Fotožurnālists un kara reportieris Dānišs Sidikī
Fotožurnālists un kara reportieris Dānišs Sidikī Foto: Reuters

Piektdien netālu no Pakistānas robežas nogalināts ziņu aģentūras Reuters kara reportieris un fotožurnālists Dānišs Sidikī. Viņš tur atradies, lai ziņotu par cīņu starp Afganistānas kareivjiem un "Taliban" grupējumu. 

Afgāņu spēki cīnījās, lai no talibiem atkarotu Spin Boldak ciemu, kad Sidīkī kopā ar afgāņu virsnieku tikuši nogalinati "Taliban" pretuzbrukumā.

Sidikī atradās Afganistānā kopš šīs nedēļas sākuma, lai ziņotu par afgāņu spēku virzību un cīņu ar talibiem.

Sidikī ir pasaulē plaši pazīstams žurnālists. Viņš vairākkārt nominēts prestižajai Pulicera balvai un 2018.gadā to saņēmis par fotoreportāžu no rohindžu nometnēm Mjanmā. Reuters savā "Twitter" kontā dalījās ar dažām no Sidikī labākajām fotogrāfijām.

Arī Afganistānas prezidents Ašrafs Gani savā "Twitter" kontā izteica līdzjūtību nogalinātā žurnālista ģimenei un draugiem, un norādīja, ka "šokējošās ziņas viņu ir ļoti sarūgtinājušas".

Sidikī esot ziņojis piektdienas rītā, ka viņš ir ievainots rokā, taču brūce tikusi apkopta. Saskaņā ar afgāņu virsnieka sniegto informāciju, "Taliban" spēki uz brīdi bija piekāpušies, taču pēc neilga laika apšaudes ir atsākušās un tajās nāvējoši tika ievainots arī Sidikī. Reuters gan uzsver, ka viņiem nav izdevies šo informāciju pārbaudīt un apstiprināt. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu