Baidens: Sociālo mediju dezinformācija par Covid-19 "nogalina cilvēkus" (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Džo Baidens piektdien paziņoja, ka sociālo mediju dezinformācija par Covid-19 un vakcināciju "nogalina cilvēkus".

"Tie nogalina cilvēkus. Vienīgā pandēmija pie mums ir starp nevakcinētajiem. Un tie nogalina cilvēkus," Baidens sacīja reportieriem Baltajā namā pirms došanās pavadīt nedēļas nogali Kempdeividā.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki sacīja, ka

"Facebook" un citi sociālo mediju uzņēmumi nedara pietiekami daudz, lai cīnītos pret dezinformāciju.

"Katram ir jāspēlē loma, lai nodrošinātu, ka ir precīza informācija," teica Psaki.

Viņa sacīja, ka

Baltais nams aicina aktīvāk vērsties pret dezinformāciju, bet uzstāja, ka tieši "Facebook" vajadzētu ātrāk reaģēt, dzēšot problemātiskas ievietotās ziņas.

"Facebook" piektdien noraidīja Baidena teikto, paziņojot, ka šī sociālā tīkla centieni izplatīt faktus patiesībā glābj dzīvības.

"Mūs nesamulsinās apsūdzības, kas nav atbalstītas ar faktiem," paziņoja "Facebook".

Saskaņā ar "Facebook" datiem, autoritatīvu informāciju par Covid-19 un vakcīnām pret to šajā sociālajā tīklā ir apskatījuši vairāk nekā divi miljardi cilvēku - vairāk nekā jebkur citur internetā.

"Vairāk nekā 3,3 miljoni amerikāņu arī ir izmantojuši mūsu vakcīnu atrašanas rīku, lai noskaidrotu, kur un kā saņemt vakcīnu. Šie fakti parāda, ka "Facebook" palīdz glābt dzīvības. Punkts," piebilda "Facebook" oficiāla pārstāve.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu