Elektroskūtera vadītājs pēc iekļūšanas avārijā atzīst, ka braucis par ātru (30)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pārdaugavā līdzās Vanšu tiltam pie tirdzniecības centra Olimpia notika automašīnas un elektroskrejriteņa sadursme. Laimīgā kārtā mazāk aizsargātais satiksmes dalībnieks tika sveikā ar nebūtiskām skrambām, taču situācija varēja izvērsties arī nopietnāk.

”Es braucu bibliotēkas virzienā. Man pa priekšu brauca sieviete ar velosipēdu. Šajā krustojumā viņu palaida, bet es braucu samērā ātri, domāju paspēt aiz viņas. Vadītājs, kas tagad šeit stāv, sāka braukšanu, jau sapratu, ka nepaspēju pārbraukt pāri, jo man bremzēšanas ceļš būtu lielāks nekā riteņbraucējai. Biju spiests veikt ekstrēmu manevru, proti, nobraukt malā, lai izvairītos no sadursmes. Rezultātā paliku uz motora pārsega,” TV3 raidījumam ”Degpunktā” stāsta cietušais elektriskā skrejriteņa vadītājs.

Skrejriteņa vadītājs uzskata, ka situācija nav viennozīmīga, jo uz pārejas vadītajiem ir jālaiž gājēji, velobraucēji un skūteru stūrētāji, bet, ja mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki pāri ceļam traucas ar lielu ātrumu, tad auto šofera spējas reaģēt ir zināmā mērā ierobežotas. Tieši tāpēc negadījumā iesaistītie uz notikuma vietu izsauca Ceļu policiju un uzticējuši likumsargiem apstākļu skaidrošanu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu