Kratīšanas laikā Rūjienas pagastā pie kādas personas atrod puskilogramu trotila (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa amatpersonas, veicot sankcionētu kratīšanu, Rūjienas pagastā kādas personas dzīvesvietā atradusi un izņēmusi 500 gramus trotila, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Policijā sākts kriminālprocess un notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Šī gada pavasarī VP Vidzemes reģiona pārvaldē Valmieras iecirknī tika sākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas dzīvību un veselību. Aizdomās par iespējamu vīrieša slepkavību tika aizturēta 1958.gadā dzimusi sieviete un 1943.gadā dzimis vīrietis.

Kā norādīja Vaskāne, veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka viena no iesaistītajām personām, iespējams, savā dzīvesvietā glabā sprādzienbīstamus priekšmetus. Piesaistot Valsts robežsardzes dienesta suni, kurš apmācīts sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā, tika veikta sankcionēta kratīšana.

Kratīšanas laikā atrasti un izņemti pieci dzeltenbrūnas krāsas taisnstūra veida priekšmeti, iespējams, trotils. Precīzu svaru un izņemto priekšmetu sastāvu noteiks ekspertīzē. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, sacīja Vaskāne.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas, proti, par sprāgstvielas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu