Valmieras novadā pedagogu vakcinācija sasniegusi gandrīz vajadzīgos 70% (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: FamVeld, Shutterstock.

Valmieras novada pašvaldības dibinātajās 45 no 51 izglītības iestādes vakcinējušies 69,80% pedagogu, kas ir par nepilniem astoņiem procentiem vairāk salīdzinājumā ar pedagogu vakcinācijas aptveri Latvijā, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Elīna Upīte.

Vislielākais vakcinēto pedagogu skaits pašlaik ir vispārējās izglītības iestādēs - 76%, kamēr valstī šis rādītājs ir 65%, tām seko profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestādes - 71,68%, savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs vakcinējušies 62,15% pedagogu, kamēr valstī - 51%.

Valmieras Izglītības pārvaldes vadītāja Iveta Pāže uzsvēra, ka mērķis ir 1.septembrī sākt mācības klātienē, tādēļ augstu vērtē to pedagogu rīcību, kuri jau ir vakcinējušies vai plāno to veikt tuvākajā laikā, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu, lai bērni varētu mācīties skolās.

"Mācības klātienē ir ļoti svarīgas kā skolēniem - viņu pašsajūtai un iegūtās izglītības kvalitātei, tā arī pedagogiem un skolēnu vecākiem, jo, manuprāt, viņu primārais uzdevums ir būt vecākam, nevis mēģināt apvienot būšanu klāt bērnam attālinātajā mācību procesā, risināt sadzīves jautājumus un pildīt savus darba pienākumus, tā pakļaujot sevi izdegšanas riskam un stresam," skaidroja Pāže.

Saskaņā ar Valmieras Izglītības pārvaldes apkopoto informāciju vakcinēti ir pilnīgi visi Valmieras Valsts ģimnāzijas un Bertānu Valmieras basketbola skolas pedagogi. Valmieras 5.vidusskolā un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijā vakcinēto pedagogu īpatsvars pārsniedzis 90%.

Jautāts par apstākļiem, kas sekmēja pedagogu vakcinācijas raito norisi, Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš atbildēja, kas tas bijis veselais saprāts. "Vakcinācijas jautājumam piegājām saprātīgi un racionāli, jo vēlamies strādāt klātienē, neticam tenkām, bet uzticamies zinātnei. Skolas kolektīvs nebija jāaģitē vai jāstrostē, mūsu viedokļi šajā jautājumā sakrita, nostrādāja komandas gars, un skolotāji, tiklīdz bija iespējams, devās vakcinēties," atzina direktors.

Bertānu Valmieras basketbola skolas nodibinājuma izpilddirektors Roberts Zeile norādīja, ka pandēmija un valstī noteiktie ierobežojumi radīja daudz zaudējumu un neērtību, taču jāuzsver, ka sporta nozarei šis laiks bija sevišķi grūts, jo daudzos sporta veidos treniņi varēja notikt ļoti ierobežotā apjomā, formātā vai nedrīkstēja notikt nemaz, tai skaitā sacensības. "Šis un atbildība, ko ikviens mūsu treneris nes attiecībā pret sevi, saviem audzēkņiem un sabiedrību kopumā, bija iemesli, kādēļ pārliecināt mūsu skolas darbiniekus izdarīt izvēli par labu vakcinācijai bija viegli," sacīja Zeile.

Pāže uzsvēra, ka epidemioloģiski droša izglītības procesa nodrošināšanā būtiska nozīme ir ne tikai pedagogu, bet arī izglītības iestāžu atbalsta personāla un tehnisko darbinieku vakcinācijai, kuri, pildot darba pienākumus, nonāk saskarē ar izglītojamiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu