Kačiņskis: Polijā tiks likvidēta ES netīkamā tiesnešu Disciplinārlietu palāta (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis
"Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis Foto: Reuters/ScanPix

Polijā tiks likvidēta tiesnešu Disciplinārlietu palāta, un līdz ar to varētu tikt atrisināts konflikts ar Eiropas Savienību (ES), kas uzskata, ka šī palāta apdraud tieslietu sistēmas neatkarību, paziņojis Polijas vicepremjers un valdošās konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis.

"Mēs likvidēsim Disciplinārlietu palātu tās pašreizējā veidā, un līdz ar to arī izzudīs šis strīdus jautājums [starp Poliju un ES]," intervijā, ko sestdien publicējusi Polijas ziņu aģentūra PAP, sacījis Kačiņskis.

Jau ziņots, ka ES Tiesa jūlijā lika Polijai apturēt visas Disciplinārlietu palātas aktivitātes un norādīja, ka tieslietu sistēmas reformas centrālā daļa neatbilst ES tiesību aktiem.

Drīz pēc tam Polijas Konstitucionālā tiesa nosprieda, ka šis ES Tiesas rīkojums attiecībā uz nacionālo tieslietu sistēmu un konstitūciju nav saistošs.

Tomēr Kačiņskis intervijā PAP apgalvoja, ka lēmumu likvidēt 2017.gadā izveidoto Disciplinārlietu palātu pieņēmusi Polijas Tieslietu ministrija vēl pirms ES Tiesas sprieduma pasludināšanas.

Kačiņskis arī uzsvēra, ka neatzīst ES Tiesas lēmumu un ka ES Tiesa pārkāpusi savas pilnvaras, iejaucoties jautājumos, kas suverēnai valstij jārisina pašai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu