Uz papildu pašvaldības finansējumu pieteikušās divas Rīgas skolas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Jan_S/Shutterstock

Uz Rīgas domes piedāvāto papildu finansējumu, kuru var piešķirt, ja skolā vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19 ir vismaz 80% darbinieku, šobrīd ir pieteikušās divas skolas, informē domes Komunikācijas pārvaldē. 

Divas izglītības iestādes vērsušās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, lai pretendētu uz papildu pašvaldības finansējumu.

Ar iesniegumiem par papildu finansējuma saņemšanu pašvaldībā vērsušās Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola un Rīgas 93. vidusskola. Rīgas dome plāno, ka vairāk iesniegumu pašvaldība saņems, tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, kad iestāžu darbinieki atgriezīsies no vasaras atvaļinājumiem.

Pašvaldība skolu darbinieku motivēšanai vakcinēties nolēmusi atvēlēt 1,7 miljonus eiro skolu personāla motivēšanai vakcinēties pret Covid-19. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu, atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.

Otrdien, 10.augustā, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) sveiks pirmās izglītības iestādes, kas paziņojušas par noteiktā vakcinācijas apjoma sasniegšanu. Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolā mērs viesosies plkst.9.30, savukārt Rīgas 93.vidusskolā - 10.15.

Kā ziņots, lai saņemtu atbalstu pašvaldības izglītības iestādē, 80% darbinieku jābūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātam vai derīgam sertifikātam par Covid-19 izslimošanas faktu.

Kā ziņots, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja iepriekš nolēma piešķirt 1 725 000 eiro no Rezerves fonda izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Finansiālais atbalsts tiks sniegts Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm, kurās vakcinēto un Covid-19 izslimojušo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem iestādes darbiniekiem.

Minēto finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem - gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, gan remontdarbiem, turklāt šos līdzekļus varēs izmaksāt arī skolu darbiniekiem prēmijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu