Singapūrā mājās devusies meitenīte, kura piedzimstot svēra 212 gramus (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Pēc 13 mēnešiem intensīvajā aprūpē no Singapūras slimnīcas izrakstīta priekšlaikus dzimusi meitenīte, kura dzimšanas brīdī svēra tikai 212 gramus, vēsta raidorganizācija BBC.

Kveka Jusjuana piedzima 24. grūtniecības nedēļā. Viņa svēra apmēram tik, cik viens ābols, un bija 24 centimetrus gara. Meitenīte tiek uzskatīta par vismazāko priekšlaicīgi dzimušo bērnu pasaulē, kas izdzīvojis.

Iepriekšējais rekords piederēja ASV dzimušai meitenītei, kura dzimšanas brīdī 2018.gadā svēra 245 gramus, liecina Aiovas Universitātes dati.

Jusjuanas mātei tika diagnosticēta preeklampsija - bīstami paaugstināts asinsspiediens. Tas var būt letāls gan mātei, gan mazulim.

Jusjuana patlaban sasniegusi 6,3 kilogramu svaru.

"Spītējot veselības problēmām piedzimšanas brīdī, viņa visus apkārtējos iedvesmojusi ar savu nepadošanos un augšanu, kas viņu padara par īpašu "Covid-19" mazuli - cerības stariņu grūtos apstākļos," teikts Singapūras Nacionālās universitātes slimnīcas paziņojumā.

Mediķi norāda, ka bērna veselība un attīstība intensīvajā aprūpē uzlabojusies pietiekami, lai vairāk nekā gadu pēc dzimšanas varētu doties mājās. Taču meitenei ir hroniska plaušu slimība un mājās būs nepieciešama palīdzība, lai viņa varētu elpot. Tomēr ārsti ir prognozē, ka laika gaitā viņas stāvoklis uzlabosies.

Jusjuanas vecāki meitas uzturēšanos slimnīcā apmaksāja no ziedojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu