Lamborghini paziņo, ka izlaidīs jaunu Countach (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lamborghini/TVNET kolāža

Lamborghini klāstā leģendāru auto netrūkst, tāpēc grūti apgalvot, kurš ir visnozīmīgākais. Par modeli Countach gan viennozīmīgi var teikt, ka tas ir auto, ko nekādi nevar sajaukt ar kādu citu ar lineālu zīmētā, ārkārtīgi zemā profila dēļ.

Lamborghini Countach bija viens no septiņdesmito un astoņdesmito gadu iekārojamākajiem superautomobiļiem, kura attēli rotāja daudzu entuziastu guļamistabu sienas, un, būdams leģendārās Miura pēctecis, jau pats ir kļuvis par leģendu un tāds ir līdz pat šai dienai. Par godu 50 gadu jubilejai itāļi nolēmuši laist tirgū jaunu Countach.

Lamborghini Countach 1,07 metrus augstās virsbūves dizainu radīja Bertone dizainers Marčello Gandīni, bet pats auto dienas gaismu ieraudzīja 1971.gadā Ženēvas autošovā. Sākotnēji sērijveida ražošana netika plānota, taču Countach auto pazinēju sabiedrībā tika uzņemts ar tādu entuziasmu, ka Feručio Lamborgini nolēma iet tālāk un no prototipa radīja braukšanai gatavu auto. Tas gan bija tikai pirmais solis sērijveida ražošanas virzienā, jo galīgais lēmums par to aizvien nebija pieņemts.

Pirmais pircējs savu Countach saņēma 1974.gadā un Santagatas rūpnīcā tika montēts līdz pat 1990.gadam. 16 gadus ilgs dzīves cikls nav bijis nevienam Lamborghini modelim. Pat Gallardo noturējās vien 10 gadus.

Tagad izskatās, ka Countach atgriezīsies, un par to liecina ieraksts Lamborghini sociālajos tīklos un uzņēmuma vietnē. Tas gan neatklāj nekādas detaļas, vien ar audeklu pārklātu, ļoti zemu ķīļa formas auto un apstiprinājumu, ka Countach būs. Vai tam būs V12 dzinējs un izlaižami lukturi kā septiņdesmito gadu oriģinālam, rādīs laiks. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu