Festivāla LAMPA sarunām varēs sekot 47 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Septītā Sarunu festivāla "Lampa" notikumus šogad varēs piedzīvot 20.augustā un 21.augustā Cēsu pilsētvidē, tiešraidē festivāla tīmekļvietnē un 47 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Leontjeva.

Viņa akcentēja, ka kopā skatīšanās vieta var būt jebkur Latvijā, kur svarīgas "Lampas" vērtības un iespējams sanākt kopā, lai skatītos festivāla tiešraidi un sarunāties par šī gada "Lampas" pasākumiem.

Leontjeva norādīja, ka šogad kopā skatīšanās vietu pieteikšanā aktīvi iesaistās bibliotēkas - apmēram piektā daļa no visām kopā skatīšanās vietām, tāpat arī kultūras un saieta nami, jauniešu centri, muzeji, kafejnīcas un biedrības.

"Šī gada "Lampas" virstēma ir "cieņa", un mēs aicinām ne tikai kopā skatīties festivāla pasākumu tiešraides, bet arī apspriest dzirdēto un veidot savas sarunas par svarīgām un aktuālām tēmām, neaizmirstot, ka saruna bez cieņas kļūst par cīņu, kurā uzvarētāju nav," pauda "Lampas" kopā skatīšanās vietu koordinatore Leontjeva.

Vidzemē "Lampas" notikumus kopā varēs piedzīvot Matīšu tautas namā, Mazsalacas pilsētas bibliotēkā, Mores pamatskolā, pansionātā "Rūja", Lielvārdes koprades telpā "CoLabora Lielvārde", VSAC "Zemgale" filiālē "Rūja", Mālpils kultūras centrā, Pededzes bibliotēkā, Alūksnes pilsētas bibliotēkā, Lubānas novada jauniešu centrā.

Tāpat festivāla notikumiem varēs sekot līdzi Burtnieku kvartālā Limbažos, Jumpravas kultūras namā, Salacgrīvas jaunatnes un uzņēmējdarbības iniciatīvu centrā "Bāka", Siguldas novada Sociālās aprūpes mājā "Gauja", Valmieras integrētajā bibliotēkā, Valmiermuižas parkā, Alojas kultūras namā, Dzīvdabas kultūrtelpā Cimzā, Gulbenes satikšanās vietā "Telpu mums" un Gulbenes novada sociālās aprūpes centrā "Jaungulbenes Alejas".

Latgalē festivāla kopā skatīšanās notiks Galēnu Kultūrvēstures biedrībā, Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā, aktīvās atpūtas vietā "Ezertūre" Viļakā, Preiļu novada Kultūras centrā, Lūznavas muižā, Balvu novada muzejā, Dagdas Tūrisma informācijas centrā, Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centrā, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldē un biedrībā "Lai sapņi piepildās" Ilūkstes pusē.

Zemgalē interesenti aicināti uz Bauskas centrālo bibliotēku, Rundāles Multifunkcionālo centru vai "Vircavas JC" un bibliotēku un Ķekavas Jauno ideju centru.

Savukārt Kurzemē viesus gaidīs kopā skatīšanās vietas Kapelleru namā, Kazdangas pagasta bibliotēkā, Kolkas Lībiešu saieta namā, Nīcas jauniešu centrā, Pūres Šokolādes muzeja kafejnīcā, Rucavas tūrisma informācijas centrā, Tukuma pilsētas kultūras nama pasākumā "Tukku Magi" pagalmā, Ances bibliotēkā, Engures Muižas pagalmā vai Pērles pagalmā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Liepājas inkubatorā un Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centrā.

Kopā skatīšanās vietas Rīgā un Pierīgā būs alus darbnīca "Teika" un kafejnīca "Buberts" Rīgā un Jūrmalas PSIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs - Sloka".

Leontjeva atzīmēja, ka, ņemot vērā patlaban spēkā esošos publisko pasākumu apmeklējuma ierobežojumus, kopā skatīšanās vietu saimnieki izvēlējušies "zaļo" vai "dzelteno" pasākuma norises veidu. Tāpat katras "Lampas" kopā skatīšanas vietas rīkotāji izvēlas savu tiešraižu programmu.

Ieeja zaļajā jeb drošā pasākumā būs iespējama, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar identifikācijas karti vai pasi. Šī prasība attiecas arī uz bērniem, tāpēc bērni līdz 12 gadu vecumam šīs kopā skatīšanās vietas apmeklēt nevarēs.

Dzelteno jeb daļēji drošo pasākumu varēs apmeklēt gan tie, kuri ir ieguvuši imunitāti pret Covid-19, vakcinējoties vai izslimojot šo slimību, gan tie, kuri pēdējo 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs, vai pēdējo sešu stundu laikā ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tas ir negatīvs.

Pie ieejas būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina šos faktus. Daļēji drošā līmeņa pasākumus kopā ar vecākiem varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecuma sasniegšanai, kuri nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, un viņiem pirms pasākuma nav jāveic tests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu