Covid-19: Kalifornijā visiem skolotājiem vakcinācija būs obligāta (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Santiago Mejia/San Francisco Chronicle via AP, Pool

ASV Kalifornijas štatā visiem skolotājiem vajadzēs būt vakcinētiem pret Covid-19 vai katru nedēļu veikt koronavīrusa testus, trešdien paziņoja štata gubernators Gevins Ņūsoms.

ASV pēdējās nedēļās ir pieaudzis pozitīvo Covid-19 testu skaits, un vairumā jauno gadījumu tiek vainots lipīgais koronavīrusa delta variants.

Tas ir satraucis vecākus un izglītības darbiniekus, jo ASV visvairāk apdzīvotais štats gatavojas nosūtīt pārsvarā nevakcinētos bērnus atpakaļ uz klātienes mācībām klasēs, drīz sākoties jaunajam mācību gadam.

"Lai dotu vecākiem pārliecību, ka viņu bērni būs drošībā, kad skolas atkal būs pilnas klātienes mācībām, mēs aicinām visu skolu personālu vakcinēties," sacīja gubernators.

"Vakcinācija ir tas, kā mēs izbeigsim šo pandēmiju. Es kā tēvs gaidu mācību gada sākumu un visu Kalifornijas bērnu atgriešanos klasēs."

Kalifornijā tiek reģistrēti vairāk nekā 10 000 jaunu Covid-19 gadījumu dienā, kas ir desmitreiz vairāk nekā pirms diviem mēnešiem. Ārsti paziņoja, ka jaunie inficēšanās gadījumi ir pārsvarā nevakcinēto vidū.

Vakcinācija pret Covid-19 ASV ir bezmaksas un brīvi pieejama.

Trešdien paziņotais rīkojums, kas ir pirmais veselu štatu aptverošais šāda veida rīkojums ASV, attiecas uz valsts un privātajām skolām. Šo skolu vadītājiem jānodrošina, lai personāls būtu pilnībā vakcinēts vai vismaz reizi nedēļā izietu Covid-19 testu.

Saskaņā ar štata Veselības departamenta datiem Kalifornijā ir pilnībā vakcinētas apmēram divas trešdaļas no iedzīvotājiem vecumā virs 12 gadiem. Bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, vakcinācija nav paredzēta.

Kalifornija jau iepriekš paziņoja, ka visiem veselības aprūpes darbiniekiem jābūt vakcinētiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu